Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Rekordstor bevilling til Medicinsk Museion

Medicinsk Museion ved Københavns Universitet har modtaget 10,5 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til forskning i biomedicinens nutidshistorie.

Dermed får Medicinsk Museion den største bevilling til medicinhistorisk forskning i Skandinavien nogensinde. Det er samtidig også en af de største bevillinger til dansk historisk forskning i de seneste år.

Baggrunden for projektet er at ingen medicinhistoriske museer systematisk har forholdt sig til den hastige udvikling inden for biomedicinsk forskning og klinik der er sket i de sidste 50 år.

Forskningsprojektet kommer til at involvere en række delprojekter der skal behandle aspekter af dansk biomedicins nutidshistorie. Til det formål vil der blive tilknyttet en række post docs og ph.d.-studerende der skal kombinere medicinhistorisk forskning med museal virksomhed (indsamling og udstilling).

Projektet vil involvere såvel ansatte ved fakultetet og universitetshospitalerne som potentielle samarbejdspartnere med henblik på forståelsen af de sidste 50 års biomedicinske udvikling i Danmark.

Seneste