Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Rektor: De sammenligner uddannelser med pizzaer

KVALITETSRAPPORT - Rektor Ralf Hemmingsen melder skarpt tilbage på første delrapport fra regeringens Kvalitetsudvalg. I en kommentar på Uniavisen.dk kalder han det 'et af de mere syrede indspil i kvalitetsdebatten' - og han kritiserer også rapporten for at sammenligne uddannelser med pizzaer.

Første delrapport fra regeringens Kvalitetsudvalg er allerede blevet mødt med kritik fra Studenterrådet og fra prorektor Lykke Friis. Nu melder rektor for Københavns Universitet, Ralf Hemmingsen, sig i koret af kritikere af udspillet.

I en kommentar til Uniavisens nyhed om udspillet skriver rektor følgende:

»Denne rapport er et af de mere syrede indspil i kvalitetsdebatten. Jeg kan ikke se hvordan kvaliteten kan stige ved at uddanne færre i kortere tid. Specielt er det mildt sagt hasarderet at foreslå eliminering af den 2-årige kandidat som hovedsporet. Det er da netop i den fase, herunder i specialet, at den videnskabelige og dermed innovative dimension udfoldes mest,« skriver rektor og fortsætter:

»Du milde, billedsproget i rapporten er i øvrigt ret plat, f.eks. sammenlignes uddannelserne med pizzaer. Det arbejdsmarkedsrettede kan håndteres uden at sænke kvaliteten, f.eks. ved erhvervsspecialer og erhvervskandidatudd, for den voksende gruppe der skal arbejde i den private sektor.«

Heller ikke udvalgets forslag om at lukke uddannelser med under 30 optagne, er populært hos Ralf Hemmingsen.

»Fag under 30 optagne skal sammenlægges eller lukkes. Det ville f.eks. indebære at Østeuropa, Polen, Indien, Mellemøsten, Korea og Rusland skulle udgå. Meget visionært! Håber fornuften vil sejre, også hos vores minister og i Folketinget,« skriver han i sin kommentar.

dennis.christiansen@adm.ku.dk

Seneste