Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Rektor: Der er nok at tage fat på for den nye minister

VELKOMST - Rektor Ralf Hemmingsen ser frem til de første udmeldinger fra den nye videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen. Han glæder sig desuden over regeringens nye arbejdsprogram og håber, at universiteterne bliver taget med på råd

Ralf Hemmingsen havde ingen kommentarer, da Universitetsavisen tirsdag forsøgte at få en udtalelse i forbindelse med udnævnelsen af Charlotte Sahl-Madsen som ny videnskabsminister.

På sin blog kommenterer rektoren nu udnævnelsen i indlægget Godt begyndt.

»Endnu ved vi ikke, hvad hun vil byde på, men vi ser frem til de første meldinger fra hende. Det vi ved, er at hun med Regeringens nye arbejdsprogram har fået en ganske glimrende opgavebeskrivelse. I hvert fald set med universitetets briller,« skriver Ralf Hemmingsen med henvisning til udspillet ‘Danmark 2020 – Viden, vækst, velstand, velfærd’, som regeringen præsenterede onsdag.

»Vi hjælper gerne med at tænke i kreative og nye baner«

Ralf Hemmingsen glæder sig over, at regeringen i arbejdsprogrammer forholder sig til, hvordan man kan styrke universiteternes uddannelser, og hvordan man undgår, at et fald i antallet af studerende fører til dårligere uddannelser.

»Løsningen på problemstillingen står ikke at læse i regeringsprogrammet – her har Lars Løkke påberåbt sig ‘metodefrihed’. Men vi hjælper gerne med at tænke i kreative og nye baner,« skriver Ralf Hemmingsen.

Rekoteren glæder sig desuden over, at der afsættes flere penge til grundforskning og til en matchfond, der skal belønne universiteter, som er gode til at skaffe ekstern finansiering. Han påpeger dog vigtigheden af, at globaliseringsmidlerne i 2011 og 2012 også sikrer vækst i basismidlerne.

Universiteterne skal tages med på råd

Med udspillet er der kommet lidt mere kød på regeringens drøm om et universitet i europæisk top 10, mener Ralf Hemmingsen.

»Der er nok at tage fat på for den nye minister. Mit håb er, at hun i meget stort omfang vil tage universiteterne med på råd, når hun skal i gang med at planlægge vores fremtid,« skriver han og supplerer, at han regner jeg med, at Charlotte Sahl-Madsen med sin baggrund i det private erhvervsliv er klar over, at udvikling og kvalitet koster.

»Vi kan sagtens levere et eller flere universiteter i europæisk top 10. Men det kræver en modig investering,« afslutter han.

peri@adm.ku.dk

Seneste