Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Så er der udskrevet valg på Københavns Universitet

Valg — Nye repræsentanter skal vælges til bestyrelsen, akademiske råd, studienævn og ph.d.-udvalg – og i år er der særlig meget på spil.

Hvem skal tale din sag, når de store og små beslutninger bliver taget på Københavns Universitet? Det kan du selv være med til at bestemme.

I slutningen af november skal de studerende og ansatte på universitetet nemlig vælge de kandidater, der skal sikre deres medbestemmelse, øverst i bestyrelsen og helt ned i de lokale råd, nævn og udvalg.

Det er nu officielt, efter at rektor Henrik Wegener udskrev valget tirsdag den 1. oktober.

I år er der særligt meget på spil, fordi de ansatte skal vælge nye repræsentanter til bestyrelsen, noget, der kun sker hver fjerde år. Her skal det videnskabelige (VIP) vælge to kandidater og det teknisk-administrative personale (TAP) vælge én til den 11 personer høje bestyrelse.

De studerende skal i alt stemme til tre valg: til bestyrelsen, de akademiske råd og studienævnene. TAP’erne skal kun koncentrere sig om bestyrelsesvalget, mens VIP’erne også skal vælge nye medlemmer af ph.d.-udvalgene sammen med de ph.d.-studerende.

Til kamp mod lav stemmeprocent

Valget kan få betydning for de beslutninger, der bliver taget på universitetet. Det er bare, som om det ikke er gået op for særligt mange.

Kun 16,9 procent af de studerende stemte til sidste års bestyrelsesvalg, hvilket omtrent var en gentagelse af stemmeprocenten i 2017.

Valgsekretariatet på Københavns Universitet oplyser dog, at de vil sprede bannere og reklamer, fysisk og på nettet, for at få deltagelsen i vejret, ligesom de løbende vil sende mails til ansatte og studerende, for eksempel når afstemningen skydes i gang.

Hvis man vil stille op til valget, skal man melde sit kandidatur senest 30. oktober kl. 14. Afstemningen foregår elektronisk fra den 25. til den 29. november, inden valgresultatet bliver offentliggjort den 4. december klokken 12.30.

Læs mere på Københavns Universitets hjemmeside – og følg med i valgkampen her på Uniavisen.dk.

Seneste