Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Se mit studiejob: Kristian plejer sundhedssektorens IT-system

Studiejob — Kristian Thøgersen hjælper med at vedligeholde et af sundhedssektorens vigtigste IT-systemer, som bliver brugt af næsten alle der arbejder med sagsbehandling inden for social- og sundhedsområdet.

Studiejobbet: Studentermedarbejder i KMD. Her arbejder jeg 15 timer om ugen, fordelt over to dage. Eftersom jeg ikke har haft undervisning siden forårssemestret 2016, er der ikke problemer med at tilpasse det til studiet.

Fag: Kommunikation & IT. Jeg er på sidste semester af kandidaten.

Hvor længe har du arbejdet der? Jeg har arbejdet i KMD siden nytår. Før det arbejdede jeg i en anden virksomhed, som KMD opkøbte – jeg fulgte med efter den fysiske sammenlægning af virksomhederne.

Hvordan fik du jobbet? Jeg fandt jobopslaget på nettet, skrev en ansøgning og forberedte mig afsindigt godt til jobsamtalen. På studiet har jeg bevidst rettet min profil mod sundheds-IT, så jeg havde relevant erfaring, kendte til terminologien og kunne stille kvalificerede spørgsmål.

Jeg arbejder med product management inden for IT, og det passer virkelig godt til Kommunikation & IT-studiets mulighed for at dygtiggøre sig inden for brugercentreret produktudvikling. Jeg kan helt klart anbefale andre på studiet at søge studiejob inden for dette felt. Der er også gode jobmuligheder efterfølgende.

Der er også gode jobmuligheder efterfølgende

En dag på studiejobbet

08:00 Jeg møder ind. Det tager en time med offentlig transport at komme fra Vesterbro til Lautrupparken i Ballerup, hvor jeg arbejder. Jeg bipper mig gennem sikkerhedssluserne og forsyner mig med morgenbrød og friskbrygget kaffe fra kantinen.

Først tjekker jeg e-mail og om der er andre beskeder til mig. Derefter taler jeg med forskellige product owners om der er hastesager, som jeg skal kaste mig over. I min afdeling udvikler og drifter vi omsorgsplatformen KMD Nexus, som anvendes i mange kommuner til at skabe en sammenhængende indsats på social- og sundhedsområdet.

Jeg udfører mange forskellige typer arbejdsopgaver i forbindelse med platformen. Jeg specificerer nye features – f.eks ved at forfatte specifikationer som user stories og udvikle prototyper i Axure, som jeg formidler til udviklerne. Jeg skriver dokumentation, altså manualer og lignende og jeg kunne blive sat til at dekode supportsager fra brugerspørgsmål eller fejlmeldinger til formuleringer, som vores udviklere kan forholde sig til.

12:00 spiser jeg en kæmpestort varmt måltid i den udmærkede kantine sammen med hundredvis af kollegaer. Doper mig bagefter straks med store mængder kaffe for at bekæmpe snigende madkoma. Fortsætter arbejdet.

16:00 Har jeg fri. Jeg indleder (måske efter en hurtig bordfodbold-pause) turen tilbage til København.

Vil du gerne fortælle om dit studiejob? Så skriv en mail, hvor du besvarer samme spørgsmål, som bliver stillet i denne artikel – og fortæller om en dag på dit studiejob. Send mailen til uni-avis@adm.ku.dk.

Annonce

Seneste