Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Studieliv

Coronavirus

Angst og ensom i coronaland: »Det er svært at gøre helt normale ting – som at stå op«

Engelskstuderende Anna Nørgaard Sørensen opfordrer Københavns Universitets ledelse til at se på, hvordan de kan hjælpe de pressede hjemsendte studerende: »Jeg ved, at jeg ikke er den eneste, der sidder i den her situation. Vi er mange, der har brug for hjælp.« Prorektor siger, at flere tiltag er på vej.

1
Coronavirus

Københavns Universitets præster står klar til at hjælpe studerende under coronapres

Hvis man lider af angst eller OCD, kan coronakrisen virkelig trigge noget i en, siger studenterpræst Inger Lundager. Vi tog en snak over Zoom med præsten, som har masser af tid til samtaler om det, der er svært.

1
Coronavirus

I kollegiekøkkenet er de uenige om, hvordan corona skal håndteres

Myndighederne har ikke givet klare forskrifter om, hvordan kollegielivet skal tilpasses coronakrisen, så når studerende deler køkken og andre faciliteter, må de selv improvisere.

1
Studieliv

Så meget koster det at tage tredobbelt SU-lån

Politikernes hjælpepakke giver gunstige lånemuligheder til studerende under krisen. Men hvad koster det egentlig at låne – hvis man er i begyndelsen eller slutningen af studierne?

1
Coronavirus

Vi skal passe ekstra godt på de studerende lige nu, siger denne lektor

Det er vigtigt, at underviserne viser de studerende, at de er der for dem og bekymrer sig om dem, siger studieleder på Institut for Matematiske Fag på Københavns Universitet.

1
Coronavirus

Julie er bange for at forsumpe, mens universitetet er lukket

»Jeg synes, det er svært ikke at ryge tilbage i gamle, dårlige vaner, fra dengang jeg havde en depression. Jeg forsumper hurtigt. Jeg er enormt ekstrovert, og jo mere jeg er alene, jo dårligere får jeg det.«

1
Studieliv

Nannas roomie fik en svær depression: »Det blev vores opgave at holde hende i live«

Nanna Andersens boligsituation i Skotland viste sig at blive psykisk drænende. Alligevel ville hun ikke have undværet sit udvekslingsophold.

1
Coronavirus

Han fik en weekend til at stable et fjernundervisningsprogram på benene til 600 studerende

Corona-nedlukningen er – på en trist baggrund – en virkelig interessant test af fjernundervisning, hvis man spørger lektor i retsfilosofi Jakob v. H. Holtermann. Studerende siger, at det fungerer okay, så længe det er midlertidigt.

1
Coronavirus

På udveksling i en coronatid: »Jeg tror stadig, man kan få noget spændende ud af sit ophold«

Mange studerende har afbrudt deres udveksling og er vendt hjem til Danmark. Mød to af dem, der er blevet i udlandet. Fordi de stadig håber på gode oplevelser – og fordi de ikke ved, hvad de ellers skulle gøre.

1
Coronavirus

Ny hjælpepakke: Studerende kan tage tre gange så stort SU-lån under coronakrisen

»Når fritidsjobbet ryger, skal der være en mulighed for jer også,« sagde Pernille Skipper, da alle folketingets partier præsenterede en ny økonomisk hjælpepakke.

1