Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Studieliv

Studieliv

»Jeg er nervøs for, om jeg overhovedet får venner«

Den 11. juni overleverede Studenterrådet coronahistorier fra over 500 studerende til rektor. I samme omgang slog de ham til ridder af trivslen på Københavns Universitet.

1
Uddannelse

Universiteternes reaktion på udflytningen er pinlig, siger DSU-formand

Hver eneste gang politikerne vil prioritere de børn og unge, der slet ikke får en uddannelse, kaprer akademikerne dagsordenen og brokker sig over, at debatten ikke handler om dem. Og det er enormt ulykkeligt, siger Frederik Vad Nielsen.

1
Studieliv

En hel årgang af studerende kender ikke deres holdkammerater

Der er kommet konkrete tal på konsekvenserne af nedlukningen, hvor førsteårsstuderendes sociale og faglige trivsel har lidt et alvorligt knæk. Ny EVA-rapport bør være pligtlæsning for universitetsledelsen, mener forperson i Danske Studerendes Fællesråd.

1
Studieliv

Tutorer klager til rektor efter navneforbud: »Jeg følte mig decideret røvrendt«

Efter ledelsen har besluttet, at kreative holdnavne ikke accepteres på Statskundskabs og Samfundsfags introforløb, sender fire tutorer en klage over processen. Samarbejdet har haltet længe, skriver de.

1
Studieliv

Studerendes klage til rektor over dårligt samarbejde på Statskundskab

Uniavisen
Politik

Københavns Universitet er »bekymret« over udflytningsplaner: Kan koste pladser og lukninger

Regeringens planer om at flytte uddannelser til provinsen kan give studerende endnu mere karakterstress, medføre lukninger af uddannelser og hægte Danmark af i det internationale forskningskapløb, siger prorektor på KU.

1
Studieliv

Voxpop: Hvad ville det betyde for dig, hvis SU blev erstattet af et lån på kandidaten?

Politikerne pønser på at pille ved SU'en til kandidatstuderende. Vi har spurgt fem studerende, hvad det ville betyde for dem.

1
Studieliv

Sultestrejkende studerende: »Hvis vi ikke gjorde noget, ville alt andet føles ligegyldigt«

De skal til eksamen om kort tid, men alligevel har Oskar Charlie Dahlin og Lea Wiggen Kramhøft brugt en god bid af læseferien på at sultestrejke i protest mod regeringens klimapolitik. Uniavisen mødte dem efter en lille uge uden mad.

1
Studieliv

For og imod at omdanne SU'en på kandidaten til et lån

Der kan være et politisk flertal på vej for en SU-reform. Vi opridser debattens argumenter for og imod at sløjfe SU’en til kandidatstuderende.

1
Studieliv

Statskundskab afskaffer omstridte holdnavne. Men et nummer »er jo også en identitet« siger kommunikationschef

Efter en lang debat om hvorvidt det er okay at opkalde hold efter lande i introugen på Institut for Statskundskab, har ledelsen på fakultetet nu truffet en beslutning: Et totalt stop for kreative holdnavne.

1