Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Studieliv

Politik

»Det er okay at lukke ned for holdninger, der undertrykker andre«

De to venstreorienterede studerende Anna-Oline Grarup Hertz og Mette-Marie Nørlev siger, at de gerne tager en debat om skattelettelser med borgerlige, men når det handler om race og minoriteter stopper samtalen, for så handler det om menneskerettigheder, og de er ikke til debat.

1
Politik

»Jeg skal tage ekstra knubs for at stå ved mig selv på universitetet«

»Skabsborgerlige« studerende roser hende for at stå ved sine holdninger i medierne, men på campus oplever statskundskabsstuderende Cille Hald Egholm at blive frosset ud på grund af sin politiske overbevisning.

1
Politik

»Jeg mener, der er to køn, og det er nærmest en ulovlig holdning herude«

Man må lægge bånd på sig selv som borgerlig studerende på Københavns Universitets samfundsvidenskabelige fakultet, siger Christian Vigilius, der læser statskundskab og er aktiv i Konservativ Ungdom.

1
Politik

»Jeg har aldrig været et sted, hvor rummet for fri debat har været så begrænset, som det er på CSS«

Der er rigtige og forkerte holdninger på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, siger Thomas Rohden, som læser statskundskab, og man kan hurtigt blive stemplet som usympatisk, racist eller transfob.

1
Politik

Det kan være svært at ytre sig som borgerlig på knaldrødt fakultet

80 procent af de studerende på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet stemmer til venstre for midten. Forskning tyder på, at det kan gøre det svært for studerende at stå ved borgerlige holdninger.

1
Uddannelse

Nyuddannet kulturformidler: »Virksomhederne tør ikke ansætte mig«

27-årige Katrine Fugl blev færdig som cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling fra Institut for Kunst og Kultur i sommer. Det har overrasket hende, hvor hårdt det er at søge job, og hvor svært det er at bevise, hvad man kan, når man er uddannet kulturformidler.

1
Uddannelse

Studerende på grønne uddannelser: »I uddanner os til en verden, der ikke findes om ti år«

Studerende på universitetets uddannelser i skov, park og natur kræver klima og bæredygtighed skrevet ind i studieordningerne.

1
Uddannelse

Hun vandt sexchikanesag mod Københavns Universitet

Hun bliver kaldt en »kvabset nobody« i de jurastuderendes facebookgruppe, fordi hun hev Københavns Universitet i Ligebehandlingsnævnet. Selv siger hun: Jeg er ikke sippet, det her er faktisk ulovligt.

1
Studieliv

Det er ikke nemt at være forsamlingshus for både danske og internationale studerende

De reagerede, da de så, at internationale studerende rejste hjem uden at have fået en eneste dansk ven, men så glemte danske studerende, at huset også var for dem. Studenterhus-direktør Jacob Ørum insisterer dog på at samle dem, for »man bliver et bedre menneske af ikke kun at omgås folk, som er magen til én selv.«

1
Studieliv

Emil har startet en sorggruppe for studerende: »Hvis jeg kunne, ville jeg give min tvillingebror en lussing og så en krammer«

For et år siden droppede Emil Bülow Petersen ud af sit studie, fordi tabet af hans bror plagede ham for voldsomt. Nu, efter en ny studiestart, har han lavet et fællesskab for studerende, der også har mistet.

1