Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Studieliv

Studieliv

Grønlandske studerende møder op til undervisning – og bliver mødt med fordomme

To ud af tre grønlandske studerende i Danmark oplever fordomme på deres studier, viser en rapport fra Institut for Menneskerettigheder. En inuit fra KU fortæller, hvad han gør for at passe på sig selv.

1
Studieliv

Dit studiematch på mælkevejen

Er dit studievalg som skrevet i stjernerne? Uniavisens studenterjournalister kommer dig til undsætning, så du ikke længere skal tvivle på, om dit studie også er dit astrologiske match.

1
Studieliv

Snyd ikke dig selv for byens bedste studierabatter

Det kan være svært at få råd til frappé eller nye jeans for slet ikke at tale om en rodbehandling eller en tasting menu, når du er på SU. Men ikke umuligt. Her kommer en guide til gode studierabatter.

1
Studieliv

Nye studerende blev budt velkommen til årets immatrikulationfest

Sådan så det ud, da årets nye kuld studerende mødte Københavns Universitet for første gang.

1
Studieliv

»Der er virkelig meget alkohol i rusforløbet, og det er jeg ikke så god til«

Daniel Damreyhan skammer sig ikke længere over, at han nogle gange kommer for sent. Det er bare sådan, det er med diagnosen ADHD, som han fik stillet få uger inden, han begyndte på økonomistudiet i 2022. Det, der generer ham på studiet, er snarere, at det handler så meget om alkohol.

1
Studieliv

»I begyndelsen tænkte jeg: Wow, orker jeg virkelig at starte på studie én gang til?«

Kirstine Andresen fantaserede om at blive dyrlæge, men havde ikke troet, at hun faktisk skulle blive det. Nu udlever hun barnedrømmen på Veterinærmedicin, som er den tredje uddannelse, hun begynder på. Derfor ved hun om nogen, at selv om studiestarten kan være hård, betaler det sig at lære folk at kende.

1
Studieliv

Laura Sofie Worm vil gerne give sin gode studiestart videre som rusvejleder

Odontologistuderende Laura Sofie Worm kendte ikke en eneste, da hun begyndte på universitetet i 2022. Nu sidder hun i festudvalget og skal være introvejleder for den næste årgang.

1
Studieliv

Fem gode råd fra tre studerende, der bragede igennem med deres bachelorprojekt

Find en niche, ræk ud og hav et praktisk perspektiv. Sådan lyder et par tips fra tre statskundskabsstuderende, hvis bacheloropgave om national cybersikkerhed sendte dem direkte op til beslutningstagerne.

1
Studieliv

»Det er vildt, at vi sidder her. Vi har jo bare skrevet en universitetsopgave«

Det kom bag på tre statskundskabsstuderende, hvor stor interesse deres bachelorprojekt vakte hos både censor, fagfolk og politikere. Her fortæller de om et opgaveforløb, der bragte dem direkte fra campus på konference.

1
Studieliv

Bliv en del af Uniavisens kildebank

Vi skal fra tid til anden bruge studerende i portrætter, interviews og andre historier. Kunne du forestille dig at være én af dem? Skriv dig op i vores kildebank, så kan det være, vi kontakter dig!

1