Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Studieliv

Coronavirus

Ingen penge, masser af tid? Brug papvin i sovsen til din forlorne hare som denne Michelinkok

Nedlukningen har efterladt mange med presset økonomi og/eller alt for meget tid derhjemme. Derfor har vi spurgt nogle af de kokke, vi er fans af, hvordan man får gang i gryderne for småpenge og al tid i verden. Denne gang er vi i køkkenet med Torsten Vildgaard, der deler tips til en middag både med og uden kød.

1
Campus

Studerende vil lave retningslinjer for at undgå grænseoverskridende adfærd

Anna Nørgaard Sørensen fra Studenterrådet foreslår, at Københavns Universitet nedsætter en arbejdskomite, hvor studerende og undervisere kan finde en fælles forståelse for, hvad der er krænkende adfærd.

1
Campus

Eske Willerslev lader sin dør stå åben efter #MeToo: »Det er en måde at forsikre sig på«

Det kan være svært at navigere i den kultur, der er opstået på universiteterne efter #MeToo. Universitetsansatte frygter at blive beskyldt for at krænke, siger professor Eske Willerslev.

1
Debat

Jeg var 43.000 kroner fattigere end antaget efter et opkald til SU-kontoret

1
Coronavirus

Københavns Universitet advarer tandlægestuderende om coronatrussel

En eller flere anonyme personer har angiveligt været til undervisning på odontologistudiet, mens de har været smittet med corona. De truer også med at dukke op til eksamen. Ledelsen på studiet har orienteret resten af årgangen om henvendelsen, men holder fast i eksamensplanerne.

1
Studieliv

Derfor har det altid været en fesen omgang at blive færdig på uni

Fremover lander kandidatbeviset i e-Boks i stedet for i postkassen. Professor forstår godt de studerendes trang til en mere ceremoniel afslutning og mener, at nye kandidater kunne aflægge et smukt løfte om at bidrage til samfundet.

1
Coronavirus

Minister til studerende: Jeg mangler føling med coronakrisens konsekvenser

De fagligt svageste bliver hårdest ramt af coronakrisen, sagde en flok studerende til Ane Halsboe-Jørgensen, da hun besøgte 4. Maj Kollegiet. Uniavisen var med.

1
Coronavirus

Tre ud af fire internationale studerende har følt angst under coronakrisen

Internationale studerende, der er blevet i København under nedlukningen, har pladen fuld af bekymringer, viser undersøgelse. Deres trivsel er et fælles ansvar, siger institutleder på Antropologi.

1
Coronavirus

Få dit essay om corona bragt i Uniavisen

1
Politik

Venstremanden i spidsen for universitetets nok mest venstreorienterede forsamling

Kevin Olesen blev studenterpolitiker under den store blokade i 2019. Han er enig med partiet Venstre i det meste, men i HUMrådet deler han sag med anarkister og marxister.

1