Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Studieliv

Studieliv

Nanna Simone Kristensen studerer på halv tid for at få plads til studiejobbet

Den 27-årige etnologistuderende ville være nødt til at gøre alt overfladisk, hvis hun holdt fast i både fuldtidsstudier og job. »Og det hader jeg,« siger hun.

1
Campus

»Mine lår brænder«: Humaniorastuderende savnede bordene på første undervisningsdag

Håndsprit, brok og urolige siddestillinger prægede den første undervisningsdag på Det Humanistiske Fakultet efter sommerferien. Der var nemlig ingen borde.

1
Politik

»Hvis jeg var fra Herning og ikke havde noget familie i København, havde jeg været fucked«

Det er ikke nemt at fokusere på studierne, mens man flytter fra sofa til sofa. Det ved August Maigaard Rubin, som er boligløs. Studenterorganisationer placerer ansvaret hos lokalpolitikerne og kræver flere almene boliger.

1
Studieliv

Studerende om introuge med corona-regler: »Der er sgu ikke så meget forskel!«

Uniavisen tog ud på Søndre Campus for at se, hvordan de studerende har corona-modificeret introduktionen af nye studerende til Musikvidenskab 2020.

1
Coronavirus

Studerende om virtuel immatrikulation: »Det kan godt blive lidt akavet, det her«

For første gang nogensinde fik de nye studerende på Københavns Universitet en digital velkomst. Fire studerende fulgte med fra en sofa i Rødovre.

1
Studieliv

Her er retningslinjerne: Der bliver ingen fredagsbarer og fester frem til efterårsferien

Københavns Universitet er klar med retningslinjerne for afholdelse af sociale arrangementer på campusserne med virkning fra semesterstart. Meget tyder på, at det bliver et socialt amputeret efterår.

1
Studieliv

Kroppen skal styrkes i læringen efter fjernundervisning og corona

Dannelse skabes via kroppen og den konkrete erfaring. Så sanserne må i spil, når vi skal lære om verden, argumenterer professor Hans Bonde, som giver nogle anvisninger til, hvordan det kan ske.

1
Studieliv

Tutorer kæmper for at finde gode løsninger til studiestart med corona-regler

Hvordan ser en studiestart ud, når en pandemi er i gang? Tutorerne er ved at være klar til at tage imod de nye kuld studerende, som kan se frem til en alternativ studiestart. Vi har talt med to af dem.

1
Uddannelse

Esben frabad sig sin karakter, da han forsvarede sit speciale, men kunne ikke helt slippe for den

Han lærte på idrætsstudiet, at man fastholder mennesker i et træningsforløb ved at fokusere på processen, ikke på målet. Hvorfor gør man så ikke det samme på studiet, spørger Esben Sand Lysemose.

1
Coronavirus

Ingen penge, masser af tid? Brug papvin i sovsen til din forlorne hare som denne Michelinkok

Nedlukningen har efterladt mange med presset økonomi og/eller alt for meget tid derhjemme. Derfor har vi spurgt nogle af de kokke, vi er fans af, hvordan man får gang i gryderne for småpenge og al tid i verden. Denne gang er vi i køkkenet med Torsten Vildgaard, der deler tips til en middag både med og uden kød.

1