Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Studieliv

Studieliv

Uniavisen undersøger: Kan man komme omkring på CSS med en barnevogn?

Hvis man har sin baby med på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, må man skifte ble på gulvet. To studerende forstår ikke, at der ikke er bedre vilkår for nybagte forældre på universitetet.

1
Studieliv

Uniavisen undersøger: Kan man komme omkring på Jura i en kørestol?

Det Juridiske Fakultet er uhyre velindrettet for kørestolsbrugere. Vi fik en rundvisning af jurastuderende Emilie Ghali, der kun har positive ting at sige om tilgængeligheden på sit fakultet, hvor hun føler sig hundrede procent inkluderet.

1
Studieliv

Rammer den dig? Forstå den nye SU-reform

Den nye SU-reform er svær at forstå, fordi den først træder i kraft i 2025, men allerede påvirker studerende i dag. Uniavisen hjælper dig gennem regeljunglen.

1
Studieliv

Studerende har på få år mistet 1.400 kroner i budgettet: »Det er et tal, der kan mærkes og gør ondt«

En ny rapport fra Finans Danmark tegner et dystert billede af unges økonomi, og det går i stigende grad ud over livskvaliteten. Uniavisen har talt med en forbrugerøkonom, som deler ud af gode råd, så du kan holde dit SU-budget.

1
Studieliv

Uniavisen undersøger: Kan man komme omkring på Frederiksberg Campus med en kørestol?

En ulykke gjorde Therese Fitzwilliams til kørestolsbruger, mens hun gik på dyrlægestudiet. Uniavisen fik en rundvisning på campus med kørestolen, der gav mindelser om M.C. Eschers trappetegninger. Der er mange trapper og mange grunde til at give op.

1
Studieliv

AI-fortællinger fra læsesalene

Oldgræsk kommer til live, og EU-domme bliver kategoriseret, når studerende på Københavns Universitet bruger ChatGPT og andre AI-værktøjer til oplæsning og eksamen. Uniavisen har besøgt en række eksamensramte studerende fra forskellige studier, der fortæller, hvordan de bruger den nye teknologi.

1
Studieliv

Her er dommen fra tre udenlandske studerende: København er en cool - men krævende - studieby

Som led i kandidatreformen vil regeringen have flere internationale studerende på danske universiteter. Men hvordan er det at være international studerende i København? Vi besøgte Studenterhuset, der samler studerende fra alle verdenshjørner og mødte studerende fra Indien, Jerusalem og Bruxelles.

1
Studieliv

Alt for få studerende forhandler løn på studiejobbet

Kun ganske få studerende overvejer muligheden for at forhandle løn, når de starter i et studiejob, viser ny undersøgelse fra Djøf. Det er ærgerligt, mener fagforeningen, der her guider til, hvordan du kommer i gang med din lønforhandling.

1
Campus

Studerende om Palæstina-arrangement: Vi savner historisk indsigt og fakta i mediedækningen

Omkring 75 personer havde mandag fundet vej til CSS for at høre lektor emeritus Jørgen Bæk Simonsen forelæse om Palæstinas historie. »Spørg ikke Google, spørg hellere mig,« sagde han til arrangement med Studerende mod Besættelsen.

1
Campus

Har du besluttet, hvem der skal have din stemme til univalget?

De studerende vil gerne stemme, men de er i tvivl om, hvem der skal have deres kryds. Uniavisen tog til Søndre Campus og spurgte, hvad der er vigtigst for dem.

1