Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Studieliv

Studieliv

Medicinske dilemmaer og moralske tømmermænd: »I fremtiden vil man drikke mindre på rusturene, det er jeg overbevist om«

I årtier har rusturen på Medicin være omgærdet af mystik og nervøs spænding for tusindvis af nye studerende. Men rusfællesskabet er i forvandling over hele landet. Det samme er de sociale regler og den offentlige debat. Uniavisen har fulgt rusvejlederne på Medicin for at finde ud af, hvordan en rustur bliver til, og hvordan man sætter grænser på et grænseoverskridende studie.

1
Debat

Undskyld til de nye studerende

1
Studieliv

»Det er lige med at finde ud af, hvad der er lovligt«

»Hvis der er nogen, der har fundet en onlineversion, og sender den rundt, er det jo altid meget nice.« Tre studerende fra KU fortæller om deres udgifter til studiebøger.

1
Studieliv

Næsten hver anden studerende har ulovlige studiebøger

48 procent af de studerende på danske universiteter har anskaffet digitale studiebøger på ulovlig vis.

1
Studieliv

Otte råd til usikre studiestartere

Sin identitet, sin fremtid og sin intelligens. Der er mange ting, man kan betvivle, når man starter på universitetet. Uniavisens studenterjournalist, der snart færdiggør sin bachelor, deler nogle råd, hun selv ville have ønsket, hun havde fået, da hun begyndte på uni.

1
Studieliv

»Mit kort bliver afvist oftere«

»Det hjælper overhovedet ikke, at de har hævet fribeløbet«. Tre studerende fortæller, hvordan de stigende priser har påvirket deres økonomi.

1
Studieliv

»Det er jo ikke meningen, at studerende skal springe et måltid over, eller droppe at gå til tandlægen«

Forperson for Danske Studerendes Fællesråd, Julie Lindmann, er fortrøstningsfuld over nyt økonomisk tiltag for de mest trængte studerende. Men hun forventer også, at den gennemsnitlige studerende vil blive prioriteret.

1
Studieliv

Hver tiende unge har sprunget et måltid over for at spare penge

Stigende fødevarepriser giver ikke blot studerende ondt i maven. Det sænker også livskvaliteten, og får dem til at hæve opsparingen. Det viser en ny forbrugerundersøgelse af unge i alderen 18-30.

1
Studieliv

Flere studerende har fået studierelevant arbejde

Ny undersøgelse viser, at 44 procent af de universitetsstuderende har studierelevant arbejde. For to år siden var tallet kun 35 procent. DM-formand glæder sig over udviklingen.

1
Studieliv

»Hemmeligheden til at komme gennem studiet er at hænge i og hænge ud«

Flere end 4.000 kommende studerende var fredag mødt op til den årlige velkomstfest for at trykke rektors hånd, høre Artigeardit og møde nye venner.

1
Annonce