Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Skoleskemaerne kommer på KU

STUDIELIV – 14.000 studerende får nu vist deres skema i elektronisk form på computeren og telefonen. Resten af KU følger efter.

De nye skemaer er personlige oversigter over undervisning og forelæsninger, der automatisk vises på forsiden af KUnet.dk, ligesom det kan hentes til mobilen eller føjes til en online-kalender, hvis man ønsker det.

Det nye skemasystem erstatter hjemmesiden kurser.ku.dk, hvor det kræver flere klik og en del udfyldte tekstfelter at grave informationerne frem.

KU har længe haft planer om at forsyne de studerende med mere dagligdagsforbedrende it, og prorektor Lykke Friis satte kul på processen, da hun tiltrådte i sommeren 2013.

»Det er jo en af de såkaldte it-hurtigløbere, vi satte i gang efter sommerferien,« siger hun, »altså nogle initiativer, der ikke behøvede at vente på, at universitetet fik en samlet studiemiljøstrategi.«

Slut med at huske mange koder

I al fredsommelighed er skemaet ved at blive udrullet til de forskellige fag. De tandlægestuderende fik det først, så hele Samfundsvidenskab og Teologi, og i sidste uge kom Jura med. De øvrige fakulteter følger.

De studerende har også fået et single-sign on, der har været et stort ønske i tilfredsundersøgelser. Med single-sign on, behøver de studerende ikke længere bøvle med forskellige adgangskoder og brugernavne til KU’s systemer, siger Lykke Friis.

Og så kommer KU-Selvbetjeningen også snart til at eksistere i en engelsksproget udgave.

KU i lommen er næste skridt

»Næste trin på trappen er en app til de studerende,« siger Lykke Friis.

De studerendes app, der endnu kun er på tegnebrættet, skal fungere som et ’KU i lommen’, der kan pushe beskeder fra ens uddannelse, og rumme et skema og en wayfinder til universitetet.

Andre muligheder til app’en er en oversigt over uddannelserne forskellige begivenheder og arrangementer og nyheder om universitetet.

Universitetet har nedsat en app-styregruppe, der blandt andet skal vurdere, om man vil bygge KU’s app ud fra en eksisterende app, der har bevist sin funktionsdygtighed, eller om det giver mere mening at designe en KU-relevant app fra grunden.

chz@adm.ku.dk

Seneste