Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Slut med 'wifi not spots' på KUA

WIFI - Års utilfredshed fra studerende og undervisere over manglende trådløst internet på Humaniora kan være løst, efter at der i efteråret er investeret en million i at forbedre wifi-adgangen på KUA1.

For både studerende, undervisere og it-medarbejdere på Humaniora har problemerne med adgangen til trådløst internet på KUA1 længe været på dagsordenen.

»Jeg har prøvet at stå et sted i et undervisningslokale og intet signal få. Når jeg så har taget et par skridt til den ene side, har jeg været heldig at få forbindelse for så at miste den igen, når jeg har flyttet mig,« siger Nalle Kirkvåg, ekstern lektor ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling.

Han har selv lånt signal fra de studerendes telefoner for at undgå at falde i KUAs trådløse ”not-spots”, som han kalder dem. Derudover har han gjort det til en rutine at tjekke sine lokaler inden undervisningen, så han ved, om der er trådløst net eller en kabelforbindelse for undervisere, som fungerer.

Flere accesspunkter

Men den slags rutiner kan studerende og ansatte ved på KUA godt glæde sig til at undvære, fortæller fakultetets it-chef Jakob Jørgensen. I løbet af efteråret er der investeret en million kroner i at forbedre det trådløse internet på KUA1, og implementeringen af det nye udstyr er afsluttet i december:

»Vi har opstillet nogle hundrede nye accesspunkter til det trådløse net, og min forventning er derfor, at studerende og ansatte ikke længere vil opleve den slags problemer med trådløst internet, som vi tidligere har haft,« siger Jakob Jørgensen.

»Vi har nu udvidet kapaciteten af netværket i KUA1 væsentligt og til en mere tidssvarende efterspørgsel. Men der kan fortsat være lokale problemer med de studerendes computere, som gør, at de ikke kan logge på. Vi ser for eksempel mange fejl, hvor brugerne ikke kender deres password eller brugernavn,« siger Jakob Jørgensen.

»Vil se det, før jeg tror det«

Den nyhed vækker glæde hos en af de studerende, som her i Uniavisen tidligere har påpeget problemerne med den trådløse adgang på KUA:

»Jeg glæder mig meget til at stå i et lokale, hvor vi tidligere har haft fuldstændig død forbindelse og se, at det virker. Men jeg skal prøve det selv, før jeg tror på det,« siger Jonas Lomholdt, som studerer Kommunikation og IT.

bjarke.w.pedersen@adm.ku.dk

Seneste