Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Smil – du er på!

Konservative Studerende vil optage alle forelæsninger på KU. Jeg frygter, at forslaget vil skabe et utrygt undervisningsrum og lægge bånd på undervisere og studerende, skriver debattøren.

De fleste kender følelsen af at stivne foran et kamera. Man bliver selvbevidst og slår knuder på tungen – ikke ligefrem opskriften på et sundt læringsmiljø.

Hvis det står til Konservative Studerende, skal alle forelæsninger på KU optages. Jeg forstår intentionen og synes grundlæggende, det er sympatisk, at de vil give os studerende mere frihed i hverdagen. Men forslaget er ikke gennemtænkt.

Højrefløjen lytter med

Undervisningsrummet skal være et trygt rum for alle

For det første frygter jeg, at vores undervisere vil lægge bånd på sig selv. De vil hele tiden være opmærksomme på, at en ugennemtænkt bemærkning eller en kontroversiel holdning kan nå langt længere ud, end de har lyst til. Det er ærgerligt, for noget af det, jeg holder mest af i undervisningen, er, når vores undervisere tør mene noget.

Det er værd at bemærke, at universiteterne allerede er under angreb. Vi har set et hav af eksempler på, hvordan særligt højrefløjen mistænkeliggør den frie forskning, der stiller spørgsmål til deres ideologiske udgangspunkt.

Generte studerende for rullende kameraer

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Ligeledes værdsætter jeg, når vi studerende får plads til at danne og ytre vores egne holdninger. Desværre er der allerede mange af mine medstuderende, der ikke tør sige deres mening højt i undervisningsrummet. Det vil kun blive værre, når kameraet ruller.

En ting er undervisningen – noget andet er studiemiljøet. Ensomhed er allerede et stort problem blandt de studerende. Jeg frygter, at kameraer i undervisningen vil forværre problemet ved at gøre det mindre attraktivt at møde op.

Undervisningsrummet skal være et trygt rum for alle. Det bliver det bare ikke, når alle tilstedeværende ved, at de bliver optaget. Nej tak til kameraer i forelæsningssalen.

Seneste