Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Endelig! Nu har alle studerende ret til mundtligt specialeforsvar

Univalg 2022 — Vi har kæmpet for alle studerendes ret til et mundtligt specialeforsvar. Det er lykkedes!

Igennem lang tid har vi som studenterrepræsentanter i universitetsbestyrelsen kæmpet en hård kamp for at alle studerende fremover skal muligheden for at forsvare deres speciale. En kamp vi har taget i råd og nævn sammen med alle Studenterrådets aktive i de lokale fagråd.

Nu lykkes det!

Argumenterne for er mange. Dem har vi skrevet en del indlæg om efterhånden, så de skal ikke gentages her. Fælles for alle argumenterne er dog, at vi mener at specialeforsvar er et kæmpe løft af uddannelseskvaliteten og sikrer en god afslutning for alle studerende ved universitetet.

I en tid med humaniorabashing og regionalisering er det fantastisk, at vi studerende får mulighed for at øve os i at formidle vores viden og samtidig fejre fem års hårdt arbejde.

Vi er stolte over  have været en brik i den kamp på vegne af alle Studenterrådets repræsentanter.

Hvad der nu skal ske, afhænger selvfølgelig af de enkelte studienævn, der har kompetencerne til at indføre specialeforsvaret ordentligt. Derfor er det så vigtigt, at du husker at stemme til univalget. For det betyder noget, også for din hverdag, hvem du vælger som dine repræsentanter.

Vi håber, at du vil bruge din stemme til univalget – og vi håber, at du vil bruge den på Studenterrådet og vores fag- og fakultetsråd!

Seneste