Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Statskundskab dropper støtten til studerendes magasin

Nedskæringer — Som en del af besparelserne på Statskundskab har instituttet droppet støtten til det halvårlige studieblad Med Andre Ord. Redaktionen håber, at bladet kan fortsætte med finansiering fra studiemiljøpuljen og annoncører.

Sidste år fik magasinet IPmonopolet at vide, at deres budget ikke ville blive godkendt af studieadministrationen på Statskundskab, der tidligere har støttet dem økonomisk. Nu er turen kommet til studiebladet Med Andre Ord, der på grund af besparelserne på instituttet får skåret deres økonomiske støtte på 100.000 kroner om året til udgivelsen af magasinet.

På Statskundskab beklager studieleder Anders Berg-Sørensen, at instituttet har været nødt til at trække den økonomiske støtte til studiebladet på grund af nedskæringer.

»Som en del af den generelle nedskæringsrunde på instituttet har vi været nødt til at fjerne støtten. Det er ærgerligt, for de har bidraget til et aktivt og levende studiemiljø, hvor de studerende finder deres egne nicher. De har lagt en stor indsats i at lave de blade, så jeg håber, at de finder andre måder at fortsætte deres aktiviteter på.«

Overvejer fremtiden

Med Andre Ord er udkommet to gange om året siden 2013 og produceres af to redaktører og en masse løst tilknyttede medlemmer. Redaktionen har dog ikke tænkt sig at smide håndklædet i ringen. De er ved at rekruttere nye kræfter og undersøge, om bladet fremover kan udkomme med støtte fra fonde og lignende.

Nu har vi søgt studiemiljøpuljen og håber, at det kan finansiere bladet fremover sammen med annoncer

Emil Schlosser, redaktionsmedlem

»På nuværende tidspunkt ved vi ikke, om vi får nogen penge fra instituttet fremover. Vi har tidligere fået et højt beløb i støtte til blandt andet til layout og deltidslønnede redaktørstillinger, og vi har forståelse for, at vi også bliver ramt af nedskæringerne på instituttet. Når det er sagt, kan vi ikke udgive bladet uden penge, så vi håber på, at vi fortsat kan få et mindre beløb i støtte – hvad vi også mener, at instituttet bør have råd til. Nu har vi søgt studiemiljøpuljen og håber, at det kan finansiere bladet fremover sammen med annoncer. Men det bliver det muliges kunst i forhold til, hvad der er økonomi til,« siger redaktionsmedlem Emil Sikjær Schlosser.

Han understreger, at studieblade spiller en vigtig rolle for både studerende og ansatte på Statskundskab.

»Studiemiljøet skal nok leve videre uden os, men magasinet har været det eneste organiserede fælles forum, hvor man har kunnet tage diskussioner om fx hvor studiet skal hen og jobmiljøet. Så det er ærgerligt, hvis det forum forsvinder i fremtiden.«

Seneste