Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Statskundskabs Fagråd: Vi bakker op om blokaden på Psykologi

Blokade — Psykologiuddannelsen bliver udvandet, og ledelsen har ikke lyttet til de studerende. Derfor støtter vi op om studenterblokaden, skriver Fagrådet på Statskundskab.

Ledelsen på Institut for Psykologi har de sidste mange år fjernet en række perspektiver inden for socialpsykologi og pædagogisk psykologi. Ligesom os skal psykologistuderende en dag ud på arbejdsmarkedet og varetage alverdens roller, der omhandler mennesker, kulturer og samfundsmæssige problemstillinger i større og mindre organisationer. Her er det vigtigt, at man som studerende kan varetage sit job på bedst mulig vis. Det kan kun lade sig gøre med en stor og bred værktøjskasse, der kan forklare og italesætte komplekse problemstillinger.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

LÆS OGSÅ: Studerende har blokeret Institut for Psykologi

Kvantitativ forskning er ikke forkert, men vi kan ikke løse samfundets problemer, når vi kun bliver præsenteret for en type forskning. Når vi en dag skal kunne finde konkrete løsninger på, hvorfor eksempelvis drenge klarer sig dårligere i skolen end piger, skal vi kunne gøre andet end at forholde os til statistikkerne. Her kan humanvidenskaben give os nye og andre perspektiver, vi ikke har taget højde for.

Inden nogen råber vagt i gevær med krav om at gå dialogens vej, er det vigtigt at understrege, at det allerede er sket. Der er bare ikke blevet lyttet. De psykologistuderende har i over et år været i dialog med ledelsen, og kom sidste år med 11 krav til pensum og Instituttet generelt. Derfor forstår vi også, at de psykologistuderende føler sig nødsaget til at blokere instituttet, når ledelsen trods dialog har nedlagt humanforskningsgrupper.

Seneste