Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Studenterdemokratiet udspiller sig året rundt

UNIVALG15 - Det er ikke kun i ugen for universitetsvalget, at KU-demokratiet er relevant, skriver Studenterrådets Rebecca Ingemann.

En uge om året er universitetet fyldt med plakater med smilende mennesker på. Samme uge er det også nemt at få en kop gratis kaffe og en snak med en af de smilende mennesker på billederne.

Dette er univalgsugen. Det er nemt at få fornemmelsen af, at det kun er den ene uge om året, at disse mennesker arbejder hårdt – men det er langt fra sandheden.

Det virkelige arbejde foregår alle andre uger om året

Studenævnsrepræsentanter lægger arm med ledelsen om timeantal, fagsammensætning og hvilken eksamensform, der giver bedst mening for os studerende.

De akademiske råds medlemmer lægger den langsigtede strategi for det enkelte fakultet, og er med til at ansætte nye undervisere, så vi sørger for at have undervisere der både kan forske og undervise.

Medlemmerne af institutråd kæmper på de enkelte institutter for forbedringer af studiemiljøet og mod nedskæringer på vigtige, lokale områder.

Bag vores repræsentanter står en gruppe studerende fra fag– og fakultetsråd, der knokler for at klæde dem på til at tage kampen. De indvalgte repræsenterer jo ikke bare deres egen holdning, men holdningen hos de studerende, der har stemt på dem.

Jeg håber, at univalget kan være en anledning til at give os et kæmpe rygstød, så vi står endnu bedre i forhandlingerne om fremtidens studiemiljø.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste