Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Studenterhuset skal tilbage til de studerende

STUDENTERHUSET 2.0 – Efter i mange år at have haft et kedeligt ry som vandingshul og rygerum for evighedsstuderende frivillige, har Studenterhuset fået et løft – i mere end en forstand. Universitetsavisen har været på besøg inden den store genåbningsaften på lørdag.

Efter en lukkeperiode på fem måneder kan Studenterhuset lørdag aften fejre sin genåbning med en stor fest. Og der er vitterligt noget at fejre. For ikke alene er huset blevet renoveret til ukendelighed.

Studenterhuset 2.0, som man fristes til at kalde det, er nemlig blevet sin rolle bevidst. Huset skal tilbage på lystavlen hos de studerende. Vi skal vide, at det er vores hus.

Byggeprocessen har stået på siden juli 2009, men den reelle ombygning er foregået siden 1. juni i år. Og det er ikke småpenge, der er blevet smidt efter huset.

Skrællet ned og pudset op

Helt præcist er der blevet renoveret for et samlet beløb på 3,7 millioner kroner – en samlet sum doneret fra forskellige bidragydere og samarbejdspartnere, herunder KU.

Og det kan ses. Cafébestyrer Kristian Skjøth Madsen tager imod ved indgangen fra Købmagergade, og fremviser stolt de gamle lokaler, der ser spritnye ud.

Stueetagen er forandret til ukendelighed. Baren i hjørnet er væk. Det samme er den enorme trappe, der tidligere delte rummet i to. De gamle trappetrin er blandt andet blevet genbrugt som bænkesæder.

»Vi har fjernet alt,« forklarer han. »Vi har skrællet hele huset ned til et betongulv og bare vægge. Og så har vi fået pudset alt op og gjort det lækkert.«

Otte tons kantineskrald

Og det tør siges. Der er få, der ved det, men Studenterhuset er en gammel kantine. Og da Kristian overtog styringen af huset for halvandet år siden, lå det gamle kantinekøkken fra dengang stadig nede bagest i huset.

Det resulterede i otte og et halvt ton oldgamle køkkenting, der som et led i oprydningen er blevet smidt ud – sammen med 11 cykler, to rullestole og alt muligt andet skrald.

»Det er helt absurd, så meget vi har smidt ud,« fortæller han. »Der har været den her sindssyge kræmmermentalitet. Men nu er lortet smidt ud, og vi starter på en frisk.«

Kom og sæt dit præg

Det måske sejeste nye tiltag i huset er oprettelsen af 50 nye studiepladser på førstesalen – et rum, der tidligere
primært blev brugt til at ryge og i skjul drikke de øl, man havde smuglet med ind.

Nu er rummet lyst og imødekommende, og man vil sågar kunne købe sig en morgenkomplet bestående af en latte, yoghurt og et stykke frugt for 30 kroner mod forevisning af et gyldigt studiekort.

Aktivitetsbestyrer Hassel Louise Löfstedt er desuden ansat til udelukkende at generere aktivitet i huset fra morgen til aften, så hvis du som studerende har noget på hjerte, men mangler nogle fysiske rammer, så råb op.

Det samme gælder, hvis du går rundt med en lille musikbooker i maven. For Studenterhuset er vores hus. Nu gælder det bare for dig om at komme ind og sætte dit præg på huset. Og du kan jo passende starte lørdag aften.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste