Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studenterrådet håber på en ny og lysere tid

GLÆDE OG MISTRØSTIGHED - Helge Sanders afgang fra videnskabsministerposten vækker glæde hos næstformanden i Studenterrådet, som håber på nye tider for universiteterne. Han har dog ikke mange forventninger til, at den nye minister vil gøre op med den hidtidige politik

For Studenterrådets næstformand Bjarke Rubow kom udnævnelsen af den nye minister, som for så mange andre, som en overraskelse. Og selv flere timer efter offentliggørelsen er han fortsat i tvivl om, hvem Charlotte Sahl-Madsen egentlig er.

Næstformanden håber dog, at Helge Sanders afgang vil få positiv betydning for universiteterne.

»I Studenterrådet håber vi, at vi går en ny og lysere tid i møde. Det er ikke nogen hemmelighed, at Helge Sander ikke ligefrem har været vores ven,« siger han og peger blandt andet på den tidligere ministers ønske om indførelse af private universiteter samt den økonomiske politik for universiteterne, der har ført til besparelser og negative studiemæssige konsekvenser for de studerende på Københavns Universitet.

Et svækket håb

Bjarke Rubow har dog ikke mange forventninger til, at den nye minister linje kan rette op på den nuværende politik. Han henviser til, at Lars Løkke Rasmussen på Amalienborg gav udtryk for, at et af den konservative Charlotte Sahl-Madsens mål skulle være at skabe bro mellem universiteterne og det private erhvervsliv.

»Hvis man hiver hende ind som topchef fra det private erhvervsliv for at fortsætte den styring af universiteterne, man kender, hvor de bliver omlagt til noget, der mere ligner private virksomheder, der skal fungere på markedsvilkår, så er det da en meget dårlig idé,« siger Bjarke Rubow, der dog fortsat forholder sig forholdsvis åben over for den nye minister.

»Før hun melder ud med et politisk formål for sin ministerperiode, kan vi stadigvæk leve i håbet. Selvom det er et svækket håb.«

peri@adm.ku.dk

Seneste