Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Studerende og ansatte bør bruge mundbind i undervisningen

Virus — På dele af Københavns Universitet er møblerne taget ud, så der kan holdes afstand mellem studerende. Men rektor bør gå skridtet videre og bede alle bære mundbind i undervisningen, fordi alternativet kan være en ny nedlukning.

Vi er mange undervisere og studerende på Det Humanistiske Fakultet som – på trods af ergonomiske problematikker – er taknemmelige for den resolutte ’bordløse’ løsning, som muliggør at vi nu meget snart kan afholde undervisning igen i vores naturlige habitat, altså fysisk på campus.

DEBAT

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Men med semesterstarten for døren er det alligevel nærliggende at spørge: kan vi dog ikke også gøre lidt mere for at sikre undervisningen? Mere specifikt kan det undre, at vi ikke diskuterer brugen af mundbind – nærmest som var det en elefant i rummet.

LÆS OGSÅ: Ergoterapeuter kritiserer, at studerende skal undvære borde

Mig bekendt hersker der stadig tvivl om, præcis hvor effektivt mundbind er, men ikke om, at de hjælper, fx ved at opsamle de mikroskopiske partikler, der kan forblive svævende i luften i mange timer og bære på coronavirus.

Vi vil gerne bevare den fysiske undervisning

Uden at gøre mig selv til virolog kunne jeg forestille mig, at tre timers undervisning i et lokale med 40 mennesker kunne akkumulere en del af den slags. Og så hjælper mundbind ved simpelthen at påminde om at holde afstand og tage forholdsregler.

Selvfølgelig er vi alle helst fri for at bære dem, men vi er i den grad hellere fri for risikoen for, at studerende eller undervisere bliver smittet, eller at den fysiske undervisning må lukke ned halvvejs inde i semestret.

Så er dette ikke en god anledning til, at Københavns Universitet med en klar politik på området viser et godt eksempel og proaktivt anbefaler (hvis ikke ligefrem kræver) brug af mundbind i undervisningen?

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Seneste