Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende er klar til stordemonstration

PROTESTER - Studenterrådet på Københavns Universitet opfordrer de studerende til at møde op på Frue Plads tirsdag 8. juni klokken 15.30 og vise deres utilfredshed med regeringens og Dansk Folkepartis genopretningsplan.

Slagordene er klar, bannerne er malet, de runde skilte med sure smileys er tørre, og Frue Plads klar til at blive pyntet festligt op med grøn tyl.

Studenterrådet på Københavns Universitet og Danske Studerendes Fællesråd indkalder til demonstration tirsdag den 8. juni klokken 15.30 på Frue Plads mod regeringens genopretningsplan for dansk økonomi.

»Der er ikke meget genopretning over den plan. Der er nærmere tale om nedrivning, et blodbad eller en massakre. Genopretningspakken vil have uoverskuelige konsekvenser for Københavns Universitet og for vores uddannelser. Vi går en fremtid i møde med massefyringer, mindre undervisning, og større hold,« siger Bjarke Rubow, næstformand for Studenterrådet på KU og praktisk koordinator af demonstrationen.

Starter fire steder

Der er arrangeret fordemonstration fire steder på KU:

På Samfundsvidenskab starter de fra Center for Sundhed og Samfund (CSS) kl. 14.30.
Institut for Geografi og Geologi starter på Geocenter kl. 14.30 og går mod Frue Plads kl. 15.
Biologisk Institut mødes ved Biobar på Sølvtorvet kl. 14 og går derfra kl. 15.
Life starter ved plænen foran Festauditoriet og cykler mod Frue Plads kl. 15.

Bred opbakning

Bjarke Rubow forklarer, at aktivisterne fra Studenterrådet har været i fuld gang med at samle opbakning til demonstrationen den sidste uges tid.

De har været rundt på samtlige fakulteter, hvor der også er oprettet lokale arbejdsgrupper, der sætter plakater og deler løbesedler ud. Der er i alt uddelt 7.000 flyers siden tirsdag i sidste uge..

Der er på nuværende tidspunkt tilmeldt lidt over 700 til demonstrationen på facebook-gruppen
Demonstration mod besparelser på vores uddannelser – 8. Juni, Bjarke Rubow tør dog ikke gætte på, hvor mange kommer.

Besparelser skal droppes

Målet med demonstrationen er at gøre politikerne opmærksomme på, at det er ‘hul i hovedet’ at spare netop på uddannelse, da uddannelse er eneste vej til at genoprette dansk økonomi og få landet ud af krisen.

»Genopretningsplanen er jo ikke vedtaget endnu, så vi forventer at påvirke politikerne og få besparelserne taget helt af bordet eller i det mindste ændret. Under alle omstændigheder vil vi lave en stor, flot og festlig demonstration for at markere, at den samlede elev- og studenterbevægelse er imod,« siger Bjarke Rubow.

Efter arrangementer på Frue Plads går de studerende i samlet flok til den store demonstration på Christiansborg Slotsplads.

Seneste