Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende ønsker ny prorektor med fokus på studiemiljø

Lykke Friis havde studiemiljø og undervisningskvalitet som nogle af sine vigtigste mærkesager. De studerende håber, at afløseren vil fortsætte hendes linje

Lykke Friis kunne være en benhård forhandler, men hun var lydhør over for de studerendes klager og behov.

Det siger Pia Mejdahl Daugbjerg, tidligere formand for Studenterrådet på Københavns Universitet (KU) og nuværende næstformand for Københavns Universitets Uddannelsesstrategiske Råd, eller blot KUUR, der havde Lykke Friis som formand.

KUUR rådgiver rektoratet og ledelsesteamet på KU i uddannelsesstrategiske spørgsmål af tværgående karakter.

»Min første tanke, da jeg hørte nyheden om, at Lykke Friis skal være minister, var, gad vide, hvad der sker nu. Studenterrådet har haft et fint samarbejde med Lykke Friis, fordi hun har været lydhør over for vores dagsorden om at forbedre uddannelseskvaliteten, studiemiljøet og at sætte fokus på, at det for en forsker også er vigtigt at være en dygtig underviser,« siger Pia Mejdahl Daugbjerg.

Find en som Lykke

Hun har ikke nået at gøre sig de store overvejelser om, hvem der kunne være en egnet afløser, så hun er spændt på, hvilket navn rektor kommer op med.

Hun mener dog, at det skal være en, der vil være ligeså aktiv og udadvendt på posten, som Lykke Friis har været det.

»Vi ønsker en person, der kan sikre, at undervisning, studiemiljø og de studerendes vilkår fortsat har en vigtig position på KU, så det hele ikke går op i forskning. En person med mange af de samme kvaliteter som Lykke Friis vil være at foretrække,« siger Pia Mejdahl Daugbjerg.

clba@adm.ku.dk

Seneste