Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Studieleder Jørgen Olsen: Min mest kiksede eksamen

EVALUERING - Kan man kvaje sig til eksamen og slippe afsted med det? Ja, siger flere af de kendte KU-hoveder, som her deler deres mærkeligste eksamensoplevelse

Jørgen Olsen, Medicinprofessor, 50 år: »Lyt aldrig til rygter«

»Min mest kiksede eksamen var i mundtlig patologi. Jeg var meget nervøs, for jeg havde hørt rygter om, at censoren skulle være særligt streng. Allerede inden de begyndte at stille spørgsmål, var jeg meget defensiv, og hver gang de spurgte om noget, svarede jeg helt ved siden af. Jeg syntes, det var nogle mærkelige spørgsmål.«

»Men det er faktisk en situation, jeg har tænkt på efterfølgende. Jeg tror, mine fordomme mod censor satte mig i forsvarsposition, allerede inden jeg var kommet ind, og det gjorde, at jeg slet ikke kunne koncentrere mig og svare på deres spørgsmål. Så hvis jeg skal give de studerende en anbefaling, må det næsten være den, jeg gav mig selv efter den oplevelse. Man skal ikke lade sig rive med af rygter!«

LÆS OGSÅ: Marlene Wind: Min far var ved at gå amok

Seneste