Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Svar: Der er styr på strategi og fornyelse på Mellemøst-studier

Svar — Vi har i dag både ældre og yngre forskere og undervisere i verdensklasse, og i takt med at ældre kollegaer træder tilbage, kommer nye gode folk til.

Kære Magnus Frank

Først og fremmest – tak for din interesse for mellemøststudier på ToRS. Det glæder mig, at du, som jeg, er optaget af området og dets fremtid.

LÆS OGSÅ: Hvis ikke der sker noget, vil Mellemøststudier være afviklet inden for fem år. Hvad er planen?

På instituttet forsker og underviser vi i Mellemøstens sprog og samfund. Som alle andre forskningsområder er også mellemøstforskningen i løbende udvikling og indgår, foruden samarbejder med forskningsmiljøer nationalt og internationalt, også i det rige tværfaglige miljø på ToRS’ andre forsknings- og uddannelsesområder, hvor verden uden for Vesten studeres.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribenternes egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Vi har på instituttet netop fået godkendt vores målplan for 2022-2025. Den har været igennem en åben høringsproces på instituttet, og følger således KU’s strategiske årshjul. Du kan finde målplanen på KUnet.

Her beskriver vi de fire vigtigste strategiske mål for instituttet for de kommende år. Naturligvis prioriterer vi at udvikle os i takt med omverdenen og bidrage til at løse væsentlige samfundsudfordringer – også hvad angår Mellemøsten.

Vi har i dag både ældre og yngre forskere og undervisere i verdensklasse, som løfter denne opgave, og det skal vi selvfølgelig også have fremover. I takt med, at ældre kollegaer træder tilbage, kommer nye gode folk til, og sådan skal det jo være.

Jeg er, som institutleder, naturligvis optaget af, at holdet er rigtig sat sammen, og at der sikres kontinuitet og videndeling mellem ældre og yngre kollegaer, både dem som er fastansatte og hele det vækstlag af ph.d.’er og postdocer som p.t. er tilknyttet instituttet, herunder også Mellemøstmiljøet på ToRS.

I den løbende rekruttering som foregår, er vi underlagt de samme regler som alle andre. Du kan læse om KU’s rekrutteringsprocesser her og om stillingsstrukturen her.

Venlig hilsen Annika Hvithamar

Seneste