Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Svar til Frit Forum: Vi larmer ikke for larmens skyld, men for uddannelsernes

SVAR — Frit Forum opfordrer os til at ophæve blokaden og holde vores mund. Det kommer ikke til at ske. Vores krav er ultimative.

Kære Frederikke og resten af Frit Forum

LÆS OGSÅ: Frit Forum: HUMrådets aktivisme fortjener ikke sammenligning med ’68

Allerførst virker det som om, at I er lidt usikre på, hvad det egentlig betyder, når man sammenlægger uddannelser. Jeg læser selv Mellemøstens Sprog og Samfund, som er en sammenlægning af fagene Arabisk, Hebraisk, Tyrkisk og Persisk. På min uddannelse oplever de, som læser persisk, hebraisk og tyrkisk, at deres faglighed bliver enormt underprioriteret til fordel for arabisk.

For at give et eksempel, bliver Frankrig nævnt flere gange i vores pensum end Iran gør. Hvis ledelsen havde lyttet til de studerende (og det er ikke kun på Mellemøstlige Studier, man oplever lignende problemer), ville de måske forstå, hvorfor vi blokerer med ultimative krav. Vi har ikke råd til flere nedskæringer.

LÆS OGSÅ: Studenteraktivister kuppede årsfesten: Vores ’68 er nu, i dag

Selvfølgelig skal vi lytte, for det er i samtalen, at vi alle sammen bliver klogere. Men når dekanatet udelukker os fra denne samtale ved at nægte at indgå i dialog og ved at true engagerede studerende med udsmidning, er det vores pligt at larme. Ikke for larmens skyld, men netop for de studerende, I anklager os for at tage til gidsel i konflikten. Til den påstand i jeres indlæg har jeg et opklarende spørgsmål: Hvilke studerende har vejledningstimer på ledelsesgangen?

Selv om I måske tror noget andet, så ved vi, at det gør en forskel.

Jeg bliver bekymret, når studerende forsøger at give andre studerende mundkurv på.
*

Der kommer ikke en dag, hvor jeg frygter ledelsens irritation, men jeg bliver bekymret, når studerende forsøger at give andre studerende mundkurv på. I har selv siddet med til dialogmøde med rektor og hørt, hvordan der intet ønske om dialog eksisterede. Det ønske eksisterer nu, fordi hundredevis af jeres medstuderende har opretholdt en blokade og med den vist, at vi ikke vil finde os i yderligere forringelser. Om de kommer fra Christiansborg eller fra dekanens kontor.

I påstår, at en besættelse ikke virker. Men det var med blokaderækken i 2011 at vi fik hævet timetallet og indført mindstetimekravet på 12 timer om ugen. Og I siger, at I ikke vil sammenligne os med Studenteroprøret i ’68, men det var netop sådan vi oprindeligt fik indført studenterdemokratiet.

LÆS OGSÅ: HUM-studerende vil fortsætte deres blokade, indtil de får deres vilje

Og kære medstuderende: kan vi ikke blive enige om, at vores uenigheder aldrig må skabe en usund tavshedskultur på vores fakultet. Lad os gå ind i denne måned, hvor også universitetsvalget er placeret, og bevise over for vores medstuderende, at ledelsen aldrig vil kunne gennemføre nedskæringer, uden at vi bliver inddraget. Og for at sikre dette, vil vi larme så længe det er nødvendigt.

Det er trods alt vores arv fra ’68.

Seneste