Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Coronavirus

Trods smittet tutor – studerende får lov at gennemføre studiestart

Corona — Fakultetsdirektør er sikker på, at der kommer flere coronatilfælde, men siger, at han er klar til at håndtere dem.

OPDATERING: 26/8 har Det Humanistiske Fakultet meddelt, at den studerende alligevel IKKE var smittet med covid-19.

Mandag morgen mødtes to tutorer fra retorikstudiet med fem nye studerende. De skulle spise morgenmad privat og senere mødes med resten af årgangen på Det Humanistiske Fakultet på Søndre Campus.

I stedet er alle syv studerende gået i selvisolation. Under morgenmaden tikkede der nemlig en sms ind til én af tutorerne om, at vedkommende var testet positiv for covid-19. Tutoren havde ellers tidligere fået oplyst, at testen var negativ, ligesom alle øvrige tutorer på uddannelsen i retorik. Men der var sket en fejl.

Dermed har coronasmitten også ramt introforløbet på Københavns Universitet, ligesom det var tilfældet på Aarhus Universitet, hvor seks tutorer på Statskundskab blev testet positiv for coronavirus.

Smitten vil dog ikke have nogen konsekvenser for planlagte arrangementer i forbindelse med studiestarten, siger fakultetsdirektør på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet Kristian Boye Petersen. Om beslutningen om at bede de syv studerende gå i selvisolation, siger han:

»Vi har redegjort over for Styrelsen for Patientsikkerhed, hvordan omgangen mellem studerende og tutorer har været, og på den baggrund konkluderede de, at det var det rigtige omfang.«

LÆS OGSÅ: Københavns Universitet advarer tandlægestuderende om coronatrussel

Fakultetsdirektør føler sig tryg

I år er der optaget 58 nye studerende på Retorik. Alligevel er det kun fem af de nye studerende, der skal i isolation på grund af smittefare. Men fakultetsdirektør Kristian Boye Petersen siger, at han ikke er nervøs for, at tutoren, som er testet positiv for covid-19, kan have smittet andre studerende:

Er du tryg ved, at I kun har inddæmmet syv studerende på et helt introforløb?

»Bestemt. Som forelagt for Styrelsen for Patientsikkerhed, så har de studerende opført sig, som de skal. De har holdt afstand og sprittet af og så videre. Så sandsynligheden for, at der er blevet smittet flere i den her situation er fuldstændig marginal.«

Tutorerne har vel mødtes i ugen op til studiestart. Kan du udelukke, at de ikke har smittet hinanden internt?

»Det kan jeg selvfølgelig ikke. Men jeg føler mig fuldstændig tryg ved den måde, som både tutorer og de kommende studerende omgås på herude. Jeg ser kun, at de holder fin afstand og er omhyggelige med at spritte godt af. Derfor er jeg af den sikre overbevisning, at alle – både nye studerende og tutorer – gør alt, hvad de kan, for at undgå smitte,« siger han.

Fakultetsdirektør Kristian Boye Petersen siger, at han forventer, at dette ikke er det sidste tilfælde af coronasmitte på Københavns Universitet.

I tager imod knapt 2.000 nye studerende i denne uge. Kommer dette udbrud til at have konsekvenser for resten af introforløbene på jeres fakultet?

»Vi er hele tiden opmærksomme, så jeg er ikke nervøs for det. Men jeg er sikker på, at vi kommer til at se flere tilfælde, og så er vi klar til at reagere.«

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Seneste