Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Uden et studiejob risikerer du at blive arbejdsløs

Alt for mange studerende glemmer at tænke på livet efter studietiden og får derfor ikke skaffet sig et studiejob. Men det kan ikke betale sig at lade være, skriver Københavns beskæftigelsesborgmester.

Lige nu vrimler det med studerende i København. Både dem, der skal i gang med et nyt kapitel i deres liv og dem, der skal videre med endnu et semester på studiet.

Og selvfølgelig skal du som studerende primært lægge din energi i forelæsningssalene og i gruppearbejdet med studiekammeraterne.

Men alt for mange studerende glemmer desværre at tænke på livet efter studietiden og får derfor ikke skaffet sig et studiejob.

Det er en skam.

For erfaringer fra jobcentrene og en analyse fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at et relevant studiejob øger chancerne for at få et job, når man har rejst sig fra skolebænken og skal ud på arbejdsmarkedet. Og at ens løn bliver højere.

DEBAT

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

En undersøgelse fra Dansk Industri viser faktisk, at jo flere timer studerende har arbejdet i et studiejob, desto bedre er chancerne for at få job efter studiet.

Og på samme måde viser en undersøgelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, at kandidatstuderende med en arbejdstid på 15 timer pr. uge har en beskæftigelsesgrad efter studierne, som er 13 procentpoint højere end den gennemsnitlige beskæftigelse som nyuddannet.

Gennem et studiejob får du mulighed for at bruge din viden fra studiet i praksis, en chance for at skabe et netværk ude i erhvervslivet og vigtig lærdom om kulturen på en arbejdsplads og noget at vise frem på cv’et.

Det kan simpelthen ikke betale sig at lade være.

Det kan simpelthen ikke betale sig at lade være. Ledigheden blandt dimittender er desværre stadig høj i København. Og coronakrisen har ikke gjort det bedre. Det samme billede tegner sig i resten af landet.

LÆS OGSÅ: Fylder studiejob for meget eller for lidt på universitetet? Borgmester og studerende er uenige

Derfor er jeg også glad for, at vi har en før-dimittend-indsats i København. I samarbejde med universiteter, CBS og virksomhederne holder Beskæftigelsesforvaltningen i København blandt andet matcharrangementer, hvor studerende og virksomheder matches i forhold til studiejob.

Så kære studerende:

Find dig et studiejob nu – det er et sikkert kort på hånden, hvis du om nogle år vil styre uden om dagpenge og jobcentre og direkte ind på arbejdsmarkedet.

Som man siger i jobcentrene med et blink i øjet: Jeg håber aldrig, at vi ses igen. Og hvis du vil være sikker på det, så går vejen gennem et studiejob.

Seneste