Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Undskyld vi forstyrrer!

Blokade — Vi vil opfordre jer ansatte til at stå sammen med os i vores fælles kamp for et bedre og stærkere Humaniora, skriver de studerende, der blokerer dekanens kontor, i et åbent brev til fakultetets ansatte.

Kære ansatte på Det Humanistiske Fakultet

Vi studerende er rigtig kede af de gener, der er forekommet i forbindelse med, at vi siden mandag den 28. oktober har blokeret dekanatet. Vi har set blokaden som en sidste udvej efter længere tids manglende forhandlinger om og inddragelse i dekanens foreslåede målplan for Humaniora.

Den proces burde både vi studerende og I ansatte være blevet inviteret med til i kraft af vores demokratisk valgte pladser i Akademisk Råd. Igennem forhandlingerne er det eneste vi har oplevet en egenrådig dekan, der mangler respekt for vores og jeres stemme.

LÆS OGSÅ: HUM-studerende vil fortsætte deres blokade, indtil de får deres vilje.

Vi studerende lader os ikke knægte af trusler og fortsætter derfor, indtil dekanen indleder en seriøs dialog.

Derfor har vi desværre set os nødsaget til at skride til handling i form af en fredelig blokade, indtil dekanen er villig til at indgå i en reel dialog, hvor vores krav og stemme bliver taget seriøst.

Vi har valgt at fortsætte den nuværende blokade på grund af dekanens fortsatte modvilje mod at høre os, samt den eskalering der fandt sted, da han truede enkeltindivider (der taler på vegne af flere) med udskrivelse. Han udtalte, at alle involverede deltagere i blokaden kunne risikere udskrivning.

Vi studerende lader os ikke knægte af trusler og fortsætter derfor, indtil dekanen indleder en seriøs dialog med os og jer, hvor han viser sig villig til at tage vores stemmer alvorligt og møde os i vores fire krav:

  • Nej til obligatoriske valgfag/bredbåndskurser
  • Nej til yderlige fagsammenlægninger
  • Nej til brede bachelorindgange
  • En garanti for, at disse ændringer ikke vil blive foreslået igen.

 

Vi vil til sidst understrege, at et angreb på ét fags faglighed er et angreb på alle fags fagligheder. En forringelse af de studerendes uddannelse er også en forringelse af det faglige miljø i bred forstand og dermed jeres arbejdsplads. Vi vil derfor opfordre jer ansatte til at stå sammen med os i vores fælles kamp for et bedre og stærkere Humaniora og dermed et bedre universitet.

Faglighed og fællesskab hænger sammen.

De kærligste hilsner
De studerende

Seneste