Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Uniavisen er årets specialmedie - vinder Anders Bordings Mediepris

Priser — Anders Bording-priserne blev uddelt den 23. juni 2017. Uniavisen fik årets mediepris.

I branchen kaldes det ananas i egen saft, når medier skriver historier om sig selv. Og dette er en saftig skive ananas: Fredag den 23. juni blev årets bedste specialmedier hædret på Københavns Rådhus – og Uniavisen vandt medieprisen.

Anders Bordings mediepris

Prisen er en dansk hædersbevisning, der er blevet uddelt siden 1964, og som i dag varetages af Danske Medier.

Prisen er opkaldt efter Anders Christensen Bording, der i 1666 udgav Den Danske Mercurius, som regnes for at være det første periodiske skrift i Danmark.

Mediepris til Uniavisen 2017

 

 

 

Det er Danske Medier, der hvert år uddeler en journalistpris og en mediepris til et specialmedie, der »i særlig grad er i stand til at ramme sin målgruppe og/eller opbygge en forretningsmodel og derfor bør tjene som inspiration for andre«.

Juryen fandt, at Uniavisen kan inspirere nogen derude, og begrunder tildelingen af Anders Bordings Mediepris 2017 sådan:

»For et flot effektivt layoutet nichemedie såvel digitalt som trykt med fortællelyst og mod til at skabe sammenhængskraft for alle universitetets interessenter. Med stigende læsertal har Uniavisen gjort sig nødvendig i målgruppen gennem en veloplagt, vedholdende, varieret  fortælleform, både i ord og billeder.«

Seks nominerede

Tre medier var nomineret til medieprisen, og Uniavisen dystede mod det superæstetiske magasin SCENARIO, der skriver om trends, ideas, visions and possible futures og udgives af Instituttet for Fremtidsforskning og det dygtige netmedie Videnskab.dk, der leverer troværdig videnskabsformidling i trinhøjde med unge læsere.

Journalistprisen gik til Asger Havsteen Eriksen, Morten Halskov og Asger West fra Fagbladet 3F, for en serie om dødsulykker, Døden på Jobbet. De var oppe mod Anders Ejby-Ernst, Fagbladet FOA, for en artikelserie om forholdene på socialpsykiatriske bosteder; og Magnus Bredsdorff, Ingeniøren, og Magnus Boye, Version 2 for en stribe artikler om overvågningssamfundet.

Med stigende læsertal har Uniavisen gjort sig nødvendig i målgruppen gennem en veloplagt, vedholdende, varieret fortælleform, både i ord og billeder
Dommerkomiteen, den 23. juni 2017

Særpris og takketale

Som noget nyt uddelte juryen i år en særpris for en bemærkelsesværdig indsats, som tilfaldt Altinget »for at have skabt et medie, der kreativt rendyrker og videreudvikler specialmediets dna og samtidigt at have udviklet en bæredygtig forretningsmodel, og som har dokumenteret sin bæredygtighed.«

Tidligere vindere

I 2016 gik Anders Bordings Mediepris til Realityportalen, i 2015 gik den til Folk og kirke og i 2014 gik den til Samvirke.

I forbindelse med overrækkelsen blev grafiker Bent Rode, 89 år, hyldet. Han har kalligraferet Bording-prisens diplomer i mere end 40 år – i år for sidste gang.

Uniavisen takker for kalligrafien og for den store ære. Tak til vores kloge og krævende læsere, der holder os på tæerne. Og tak – især – til vores brave arbejdsgiver, Københavns Universitet, for fuld journalistisk frihed.

 

Seneste