Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Navne

Uniavisen har fået en debatredaktør

Navne — Uniavisen vil satse endnu mere på debatstoffet og opruster med en debatredaktør på fuld tid. Mød Mathilde Meile her.

Kortere kandidatuddannelser, udflytning af studiepladser, omlægning af SU’en, anklager om akademikerbashing og furore om forskningsfriheden.

Mange af samfundets store debatter kredser i disse år om universiteterne, og de debatter vil Uniavisen gerne blive endnu bedre til at facilitere. Derfor opruster avisen på debatfronten med ansættelsen af en debatredaktør på fuld tid.

Fremover vil du kunne møde Mathilde Meile her i spalterne, når du sender debatindlæg til avisen, og til Uniavisens halvårlige debatkurser.

Repræsentation gør alle klogere

 

MATHILDE MEILE

Født 10. maj 1993 i København

Uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet

Har haft en kæletarantel, der hed Tarantilde

 

»Jeg har på den ene eller anden måde beskæftiget mig med debat i hele mit unge og voksne liv. Det udspringer af en kærlighed til det velformede argument og en begejstring over den åndsgymnastik, som en god diskussion kan være. Mine venner vil sige, at jeg også bare godt kan lide at få ret – men dér tager de selvfølgelig fejl.

Undervejs i mine studier på Statskundskab begyndte jeg at interessere mig for, hvordan holdninger dannes, og hvad der motiverer folk til at ytre dem. Navnlig sidstnævnte, gik det op for mig, at der stadig er en voldsom skævhed i – hvor mænd simpelthen stadig tager ordet langt oftere end kvinder.

Det fik mig til at vende blikket imod, hvordan vi kan få flere kvinder, minoriteter og også helt unge mennesker til at deltage i samfundsdebatten, så den faktisk afspejler samfundet. Det tror jeg nemlig, alle bliver klogere af. Og det kommer jeg også til at arbejde aktivt for på Uniavisen.

Kom til Uniavisens debatkursus

Jeg kommer fra en stilling på Dagbladet Informations debatredaktion, hvor jeg blandt andet har vikarieret for debatredaktøren og skrevet for avisen. Sideløbende har jeg undervist unge på Politikens Kritikerskole i at skrive gode debatindlæg.

Og netop dét skal jeg også gøre på Uniavisen. Første gang til vores debatkursus den 3. maj, hvor jeg får selskab af tidligere debatredaktør på Politiken Milla Mølgaard. Det foregår i Studenterhuset fra kl. 15-17 og er helt gratis. Hvis du ikke har meldt dig til endnu, kan du gøre det ved at sende mig en mail med dit navn, studieretning og uddannelsestrin/ansættelse. Du er tilmeldt, når du har modtaget en bekræftelsesmail.

Du er også altid meget velkommen til at sende mig et debatindlæg eller en idé til et emne, vi skal tage op på debatsiderne. Jeg vil glæde mig til at høre fra dig.«

Seneste