Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Univalg: Kan du heller ikke stemme?

Valgkoks — Valget på Københavns Universitet blev skudt i gang den 20. november. Flere studerende, der samtidig er ansat på universitetet, har fået en fejlmeddelelse, når de har villet stemme. Hvad gør man så? Vi spurgte Valgsekretariatet.

Under en reportage på Søndre Campus kom det en af Uniavisens studenterjournalister for øre, at nogle instruktorer (studenterundervisere) ville stemme til univalget. De fulgte anvisningerne til punkt og prikke, men kunne alligevel ikke afgive deres elektroniske stemme i valgsystemet.

Da Uniavisens studenterjournalist selv ville ind og sætte sit kryds, oplevede han samme problem. Systemet afviste ham. Han kontaktede KU’s valgsekretariat, der beklagede fejlen og fik trykket på et par knapper, der løste problemet.

LÆS OGSÅ: Der er valg. Det er vigtigt. Hvad skal du gøre? Her er en guide

Et demokratisk problem

Preben Liljendahl, der er chefkonsulent i Valgsekretariatet, erkender, at der er en fejl i systemet, som betyder, at en del af de studerende, der både har et studerende-ID og et ansat-ID, vil opleve en fejl i det elektroniske system, e-Valg. Fejlen kan omfatte studentermedhjælpere, instruktorer, tutorer og lignende.

Han fortæller, at det skyldes systemet WAYF (Where Are You From, red.), der er identitetsføderationen for forskning og uddannelse i Danmark og Nordatlanten, der ellers skulle gøre det nemt at genbruge digitale brugerkonti fra forsknings- og uddannelsesinstitutioner uden for institutionerne.

Er det ikke et kæmpe demokratisk problem, når studerende, der gerne vil stemme, oplever fejl i systemerne?

»Jo. Det er vi også meget ærgerlige over. Men vi sidder klar til at hjælpe de studerende,« siger Preben Liljendahl og tilføjer, at hvis man oplever fejlen, skal man skrive en mail til KU-valg@adm.ku.dk.

»Vi får hurtigt hjulpet folk videre,« siger han og tilføjer, at han har gjort ledelsen opmærksom på problemet, og meldingen er, at de vil arbejde på en varig løsning, men at den grundige gennemgang først bliver foretaget i løbet af foråret.

Husk at stemme inden den 24. november kl. 15.

Seneste