Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Vi reducerer papirforbruget i fremtidige kompendier

Svar — Forfatterne bag undervisningsmaterialet til faget arabisk propædeutik svarer studerende, der kritiserer kæmpe kompendium: Du har ret, papirforbruget skal ned, siger de.

Kære Rikke

Tak for dit indlæg om dit kompendium til faget arabisk propædeutik. Vi er forfattere til undervisningsmaterialet.

Tidligere brugte studerende de tomme sider til notattagning – og desuden var der tale om, at kompendiet var en videreudvikling af et mappesystem, hvor der nok var nogle traditioner fra dette, der fulgte med over med hensyn til måden at trykke materialet på.

I mellemtiden er der kommet en større bevidsthed om klimabelastning både hos os og hos vores studerende  ligesom studerendes noteteknik også har forandret sig.

Nu og her har vi besluttet at arbejde for at de første kompendier i arabisk propædeutik fra det kommende efterårssemester bliver trykt på begge sider

Vi har i forlængelse af dit indlæg drøftet spørgsmålet om trykning af lærebogen med de studerende på propædeutik. Det har dels vist sig at de studerende nu som hovedregel ikke tager noter på de sider, men derimod skriver inde i teksterne, dels at flere af dine medstuderende ligesom du også er meget opmærksomme på klimaproblematikken.

Desuden viste diskussionen en meget forskellig brug af det trykte materiale i samspil med det netbaserede materiale, og dette åbner andre perspektiver, som det er relevant at komme tilbage til.

Nu og her har vi besluttet at arbejde for at de første kompendier i arabisk propædeutik fra det kommende efterårssemester bliver trykt på begge sider. Hvis det viser sig at fungere godt, vil vi fortsætte med at gøre det med de kommende kompendier i løbet af kurset.  Den ændring vil jo virkelig batte, da den vil reducere omfanget af det enkelte kompendium til det halve.

Vedrørende dine observationer angående selve opsætningen i øvrigt vil vi se på dette i forbindelse med en kommende revision af materialet.

Seneste