Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Vi skal ikke have teltlejre på Københavns Universitet

Teltaktion — Jeg har ét budskab til universitetet: Få teltlejren lukket ned, før den kommer i gang!

De fleste, der har fulgt med i debatten om Israel/Palæstina har nok også lagt mærke til udviklingen i USA, hvor flere propalæstinensiske demonstranter har opsat teltlejre på adskillige amerikanske universiteter.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Det kan på overfladen virke som en meget fredelig og uskyldig form for demonstration, men tag ikke fejl.

LÆS OGSÅ: Nidoblet på et år: Så mange millioner har Københavns Universitet investeret i virksomheder med ulovlige aktiviteter på Vestbredden

Demonstranterne har udøvet chikane (kræver login til Politiken) mod jødiske studerende, forhindret forskere og studerende i at møde op på arbejde og til deres undervisning og dermed saboteret universiteternes virke.

Amerikanske tilstande?

Jeg havde egentlig troet, at vi i Danmark ville være mere civiliserede. USA er trods alt kendt for at være ekstremismens land, mens vi i Danmark er mere fredelige og rolige. Nu har de danske propalæstinensere dog taget endnu et skridt nærmere de amerikanske metoder og i skrivende stund bliver der opsat en teltlejr på CSS her på Københavns Universitet.

Vi har set flere gange, at propalæstinenserne eskalerer deres retorik (kræver login til Politiken), og at de ingen respekt har for andre.

Hvis universitetet lader teltlejren bestå, frygter jeg, at det vil føre til antisemitiske hændelser

Senest så vi til deres demonstration på befrielsesdagen, at de udøvede hærværk mod en mindesten opsat for at ære danskernes hjælp til jøderne under krigen, ligesom der blev delt flyers ud, hvorpå der stod, at Israel ikke har ret til at eksistere.

KU er ikke tjent med teltlejre

Hvis universitetet lader teltlejren bestå, frygter jeg, at det vil føre til antisemitiske hændelser og chikane af studerende og medarbejdere. Gang på gang har palæstinabevægelsen vist, at det er det, de ønsker.

LÆS OGSÅ: Jødisk studerende frygter antisemitisme

Hvis det fortsat skal være trygt for studerende og medarbejdere på KU, der er jøder eller blot ikke sympatiserer med det Hamas-ledede Palæstina, at gå på arbejde og deltage i deres undervisning skal den teltlejr fjernes igen med det samme.

Københavns Universitet må og skal stå på den rigtige og civiliserede side i denne sag.

Seneste