Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Voldsom interesse for iværksætterdag

Tre gange så mange som der var plads til, ville på kursus i at realisere deres gode ideer

Det er blevet så populært at få gode ideer, føre dem ud i livet og få en virksomhed til at blomstre at KUs iværksætterdag den 22. maj slet ikke kunne følge med interessen.
70 studerende var der plads til, men ifølge forskningspolitisk chef Anne-Marie Levy havde tre gange så mange meldt sig til blot to døgn efter der var åbent for tilmelding.
KU følger derfor succesen op med en ny iværksætterdag til efteråret.

Der er meget fokus på iværksætteri fra samfundets side i øjeblikket, og så har holdningen ændret sig blandt de unge. For de studerende handler det om at de ønsker valgmuligheder og fleksibilitet i deres liv, og her ser de det at starte egen virksomhed som en god karrierevej,« siger Anne-Marie Levy. De 70 heldige studerende, flest fra naturvidenskab og humaniora, fik blandt andet et kursus i ide- og produktudvikling samt godt købmandskab på karrieredagen. KU benyttede lejligheden til at præsentere et nyt samarbejde med Dansk Industri der giver de studerende mulighed for at skabe kontakter til erhvervslivet. De studerende havde under iværksætterdagen mulighed for at drøfte deres ideer med folk fra Dansk Industris iværksætternetværk ligesom det nye samarbejde også betyder at DI vil hjælpe med at finde mentorer til de studerende blandt medlemsvirksomhederne.

Skarp ide
Andreas Brusgaard Nyholm der læser fysik på Niels Bohr Institutet, var blandt de håbefulde der deltog i KU’s iværksætterdag for at få hjælp til at komme videre med sin ide. Han undrede sig en dag i køen i Netto over at der kun findes meget dyre barberblade fra Gillette eller billigere engangsskrabere på markedet. »Det er alt for dyrt for studerende og andre der ikke har så mange penge. Der findes ingen reelle alternativer,« siger han. Planen er gå i gang med at producere barberblade af en god kvalitet til rimelige penge, og han er allerede ved at bestille vareprøver hjem. Han mangler dog at finde en producent der kan leve op til kvalitetskravene og håbede at finde kontakter med kendskab til det kinesiske marked under iværksætterdagen.

Seneste