Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Voxpop: Hvordan har de studerende det?

Trivsel — Vi tog på Søndre Campus for at høre, hvordan det går med de studerende i en tid, hvor corona-tiltagene spidser til.

Kornelia Landgrebe

Læser Pædagogik på 1. semester af bacheloren

Hvordan har du det?

Lige nu sidder jeg faktisk og prøver at finde ud af, hvordan jeg får det bedre. Corona har gjort det svært. Jeg kender ikke menneskerne herude så godt endnu. Man ser kun hinanden til forelæsningerne, for alle fredagsbarer er jo aflyst. Jeg synes, det er op ad bakke, men jeg vælger at være optimist.

Hvad har været det mest tankevækkende/overraskende på dette semester? 

Det er jo det hele! Skal jeg vælge, er det måske, at der på pædagogikstudiet er en god menneskelig forståelse og et medgørligt system. Der er plads til at være menneske og ikke bare studerende.

Mika Şahbaz

Læser Musikvidenskab på 3. semester af kandidaten

Hvordan har du det?

Jeg har det godt nok. Jeg har det okay med restriktionerne på universitetet. Det er bare et spørgsmål om vane.

Hvad har været det mest tankevækkende/overraskende på dette semester? 

På verdensplan er der jo kommet en kæmpe modstand mod det, vi plejede at kalde samfundssind. Det er blevet til konspirationsteorier om, at masker ikke virker – det hele er ligesom gået i opløsning. Nu er det en kæmpe rodebutik, og der er kommet en kæmpe mistillid til autoriteterne. Det synes jeg er skræmmende.

Pernille Kasting

Læser Film- og medievidenskab på 1. semester af kandidaten

Hvordan har du det?

Jeg har det meget godt. Men jeg kan godt mærke, at eksamenspresset trænger sig lidt på.

Hvad har været det mest tankevækkende/overraskende på dette semester? 

Helt klart at bordene er blevet fjernet. Det har jeg ikke kunnet følge begrundelsen for. Universitetet har taget nogle corona-forbehold, men der er mange, der ikke har givet mening. På et tidspunkt blev der for eksempel kun serveret kold mad og filterkaffe i kantinen, og vores underviser sendte den samme kuglepen og papirblok rundt til hele holdet.

Anne Rasmussen

Læser Film- og medievidenskab på 1. semester af bacheloren

Hvordan har du det?

Udmærket. Der er ikke så meget at klage over.

Hvad har været det mest tankevækkende/overraskende på dette semester? 

Det er svært at sige så meget om, når man går på 1. semester. Jeg har ikke så meget at sammenligne med. Jeg synes, at corona-situationen er blevet håndteret godt af universitetet. Jeg er positivt overrasket over, hvor meget man faktisk har kunnet gennemføre.

Rex Riller

Læser International Business in Asia på CBS , men har tilvalg på Københavns Universitet

Hvordan har du det?

Jeg har det rigtig godt. Helt fint faktisk. Solen skinner i dag. Så på trods af corona er alt faktisk helt ok.

Hvad har været det mest tankevækkende/overraskende på dette semester?

Jeg synes ikke, at der har været noget overraskende, i hvert fald ikke i forhold til sidste semester. Den største overraskelse har nok været det med, at bordene er blevet fjernet. Dem har vi jo stadig på CBS.

Stine Christiansen

Læser Film- og Medievidenskab på 1. semester af kandidaten

Hvordan har du det?

Lidt travlt må jeg sige. Men det er mest på grund af arbejde og en flytning.

Hvad har været det mest tankevækkende/overraskende på dette semester? 

Det er jo klart corona. Som mange andre har jeg været utilfreds over, at man har valgt at fjerne bordene. Jeg er blevet lidt overrasket over universitetets håndtering af det hele.

Seneste