Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

5 vigtige datoer til din studiestart

russer — Skriv disse fem datoer i kalenderen (eller bag øret) og kom godt fra start som ny KU-studerende.

Hjerteligt velkommen til Københavns Universitet og tillykke med din nye titel som russer! Lige så snart du har fundet et sted at bo, fået styr på det der med SUen, kan finde rundt på campus og har lært navnene på dine nye studiekammerater at kende, får du tid til at nyde det. Måske. Men frygt ej! Hvis du finder kalenderen frem og skynder dig at skrible disse fem datoer ned, lover vi dig, at du nok skal komme godt fra start.

FØR 2. AUGUST: JA! TAK, TAK, TAK!

Nu har du fået tilbudt en studieplads, og det ville være brandhamrende ærgerligt at miste den igen, fordi du i din glædesrus glemte at acceptere den. Så husk det! Fristen er den 2. august, og du skal ind på Mit KU og trykke ‘pænt ja tak’ til din studieplads.

16. AUGUST: SIG HEJ TIL DINE NYE STUDIEKAMMERATER

Den 16. august afholder Studenterrådet et stort rus-arrangement på Søndre Campus, hvor du kan møde af mange dine nye studiekammerater og tutorer. Der dukker nye studerende fra alle tænkelige fag op, så her er din chance for at få en ven at gå første skoledag i møde med. Arrangementet starter klokken 17.00 og som mørket sænker sig over Islands Brygge, bliver der skruet op for musikken og langet øl over baren. Læs mere om arrangementet og meld dig til på Facebook-begivenheden her.

24. AUGUST: UNIAVISEN UDKOMMER!

Den 24. august udkommer Uniavisens studiestartsmagasin. Her kan du blandt andet lære alt der er værd at vide om dit nye campus i Den Store Campusguide og læse et begejstret interview med Beyoncé-proffessor Erik Steinkog. Find magasinet i standere på campus, eller modtag det fra vores rare omdelingsalfer, som drager rundt for at sige pænt goddag til dig i rusugen. Derudover kan du altid finde vores magasin og læse tidligere numre her.

Du kan også tyvstarte og læse vores netavis på uniavisen.dk. Vi fylder hjemmesiden med artikler til KU’s nye studerende, så du får den bedst mulige studiestart. Få blandt andet gode råd til at finde bolig, bliv guidet igennem KU’s mange fredagsbarer og Facebook-sider og find en kalender over Studenterhusets mange, spændende arrangementer.

31. AUGUST: IMMATRIKULATIONSFEST

Den 31. august klokken 14.00 – 16.30 løber universitetets traditionsrige immatrikulationsfest af stablen på Frue Plads, foran KU’s hovedbygning. Schulstad dukker op med gratis mad og rektor dukker op i fløjlskåbe, sammen med universitetets dekaner og prorektorer, for at holde tale og byde alle nye studerende officielt velkommen.

Bagefter er der mulighed for at møde rektor og give ham hånden, stikke ham en highfive eller hurtigt tage et selfie til mor og far. Du kan også smutte over og sige hej til din dekan, som står og deler kage ud til alle de nye studerende.

Immatrikulationen var indtil slutningen af det 18. århundrede et ret brutalt optagelsesritual, hvor de nye studerende blev ydmyget og fik tæsk. I dag kan du heldigvis nøjes med en krammer fra prorektoren.

I det herrens år 2018 er ydmygelserne og mishandlingen væk, men der holdes fast i den mere festlige af traditionerne – det efterfølgende drikkegilde. Studenterhuset står for den store efterfest med pop-up drinksbar, øl i lange baner og musiske indslag fra blandt andet PASHA og DJ Lars Da Fari og DJ Supertrooper.

30. SEPTEMBER: SIDSTE UDKALD FOR SU

Den 30. september er absolut sidste chance for at søge SU til september. Du kan søge SU allerede fra starten af august, men overspringshandlingerne er mange og tiden knap, så betragt dette som et tegn til at få det gjort. Grib dit NemID og skrid til handling! Du søger SU lige her.

Du kan finde mange flere informationer om din studiestart og datoer for din rustur og dine introdage her.

 

ALT DU SKAL VIDE OM STUDIESTART

Seneste