Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Aalborg Universitet i syndflod

SOLIDARISK - Aalborg Universitet ramt af oversvømmelse. Det kommer til at koste 60 millioner kroner, siger dekan

Stakkels Aalborg Universitet (AAU). Først bliver universitetet offer for en syndflod af seksuelt betonede kreative udladninger, og så vælter det ind med rigtigt vand, millioner af liter.

Fagbladet Ingeniøren opruller historien med sans for de tekniske detaljer. Det er Institutterne for Energiteknik og Maskinteknik på Aalborg Universitet, det er gået ud over, da man i sidste uge ville ændre nogle kælderinstallationer og undervejs fik banket hul i et vandrør, der efterfølgende kunne fosse lystigt i fred efter arbejdstids ophør.

Forsikringsselskabets mareridt

Torsdag morgen var vandstanden i en 1.500 kvadratmeter stor kælder steget fra 0 til 1,5 meter, hvilket den stedlige dekan hurtigt regnede sammen til, at mere end 2.000 kubikmeter vand var skyllet ind.

»Vandet er kommet fra hovedvandrøret. Det er koblingen ude fra og ind, der er bristet,« siger dekan Frede Blaabjerg til Ingeniøren.

Dekanen anslår, at oversvømmelsen kommer til at koste omkring 60 millioner kroner, da vandet ødelagde kostbart udstyr for 20-30 millioner. Dertil kommer bygningens basisinstallationer.

Den slags kan erstattes – den egentlige tragedie er, at en lydopstilling til et ph.d.-projekt også røg med i bølgerne. Det er hårdt at skulle tage tråden op, når elementerne har skyllet ens tankearbejde væk. Universitetsavisens sympati går til de berørte videnskabsspirer.

chz@adm.ku.dk

Seneste