Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Anmeldelse: Fredagsbar på Panum

FEST - Når medicinerne holder fest i Panums kælder kan man mærke bassen i hele corpus, så det er svært ikke at danse i diskolyset. Det er sygt fedt.

Jeg har hørt mange rygter om, at medicinere kan holde fede fester. Og den er helt sikkert god nok.

Dansegulvet er kørende, allerede da jeg ankommer – lægeaspiranterne er godt i gang med at skubbe til taget i den lavloftede studenterbar. Farvet festlys og en kæmpestor diskokugle bidrager yderlige-re til at skabe klubstemning.

Aftenens dj spiller dance, gamle hits og en god gang dansk pop à la Nik og Jay. Så er det svært at stå stille.

Stort men ukønt

I festens mere afslappede område, hvor man kan slå sig ned og få en sludder på barstole ved de høje borde, kører et andet anlæg, som styres fra baren. Det er ret blæret med dobbeltfest.

Ud over dansegulv og barstole er her også sofahjørner og bordfodbold, så der er virkelig plads til alle festfaser.

Festlokalet er hyggeligt, men ikke videre flot, og lidt kælderagtigt med røde murstensvægge og lavt til loftet. Dets primære kvalitet er uden tvivl, at det er tilpas stort. Panum er hverken kønt indvendigt eller udvendigt.

Køen kommer

For at komme ind til fredagsbaren skal man have studiekort fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Og man kan godt regne med at vente lidt på at komme ind.

I aften er det semesterets sidste fredagsbar, og da eksaminerne hænger over hovederne på de fleste studerende, er fremmødet moderat. Under normale omstændigheder er der som regel en halv til en hel times ventetid til for at komme ind i varmen.

At være her føles meget som at være i byen eller på en klub. Ud over de gode dansemuligheder fal-der man også let i snak med de studerende.

Og på trods af, at alle til festen er i helbredsbranchen, fik jeg i aftenens løb heldigvis hverken diag-noser eller sundhedsformaninger med på vejen.

Dobbelt op

Hele to barer udskænker drikkevarer til de danseglade studerende. Kold fadøl, Corona, cider og lidt forskellige eksportøl sælges til meget rimelige priser af venlige bartendere.

Medicinere kan finde ud af at holde fest. Deres fredagsbar er i hvert fald meget imponerende. I det nye semester, når dampen er oppe igen ovenpå eksamen, ville jeg helt sikkert kigge forbi igen, hvis jeg ellers lå inde med et SUND-studiekort.

Her er dobbelt op på musik, barer og feststemning. Det er helt klart værd at stå i kø for.

Karakter: 10

Seneste