Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Ansatte på Psykologi: Vi tager stærk afstand fra de studerendes blokade

Åbent brev — Ansatte på Institut for Psykologi bakker i dette åbne brev helt og fuldt op om deres institutledelse. Budskaberne har adresse både til de studerende, der har blokeret instituttet, og til ledelsen på Københavns Universitet.

Alle underskrivere af dette brev kan ses i bunden af debatindlægget

Som undervisere og forskere på Institut for Psykologi vil vi hermed udtrykke stærk bekymring og afstandstagen fra den aktuelle blokade af vores institut, som er foretaget af en gruppe studerende. Aktionen forsøger at omgå demokratiske beslutninger i vores Studienævn, den underminerer vores muligheder for at organisere undervisning som eksperter inden for vores fagfelter, og den er en alvorlig belastning for vores arbejdsmiljø.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Påstandene der motiverer blokaden, synes at være baseret på misforståelser, og vi håber, at situationen kan løses, når dette bliver klart. For eksempel blev beslutningen om at revidere pensum i Udviklingspsykologi ikke taget af instituttets ledelse, men demokratisk (og med stort flertal) i vores Studienævn på basis af en indstilling fra undervisergruppen i faget.

LÆS OGSÅ: Psykologistuderende: Vi fortsætter blokaden på ubestemt tid

Mere generelt har et stort flertal af instituttets videnskabelige personale allerede argumenteret for, at psykologiuddannelsen ikke er ved at blive fagligt ensrettet. Tværtimod er den i stigende grad blevet opdateret med de mange perspektiver og udviklinger, som man finder i den internationale psykologi.

LÆS OGSÅ: Ansatte: Psykologiuddannelsen på Københavns Universitet er ikke ensrettet.

Vi bakker helt og fuldt op om vores ledelse

Denne åbenhed er også afspejlet i mange ansættelser af videnskabeligt personale fra andre lande end Danmark i de senere år; værdsatte kolleger, der desværre har måttet opleve megen modstand og kritik, som det også er tilfældet i den nuværende situation.

Instituttets ledelse er allerede gået langt for at imødegå de bekymringer, der er fremsat af studerende. Det mest håndgribelige resultat af denne dialogproces er tre kommende ansættelser på professor- og lektorniveau inden for humanistisk/SUI psykologi. Dette vil naturligvis lede til markant bedre muligheder for undervisning og opgavevejledning inden for disse felter. Som kolleger byder vi en yderligere styrkelse af disse dele af psykologien velkommen, inklusiv mere samarbejde gennem en tættere integration i vores forskerklynge-organisation.

Vi bakker op om vores institutledelse, vores studienævn og vores undervisningskolleger i denne vanskelige situation, og vi håber, at universitetets ledelse vil gøre det samme.

Postdoc Adéla Plechatá, Lektor Anders Petersen, Postdoc Cécile Gal, Postdoc Charlotte Bjerre Meilstrup, Lektor Dea Siggaard Stenbæk, Tenure Track Adjunkt Dora Kampis, Postdoc Emanuela Yeung, Professor Ingo Zettler, Lektor Jan Nielsen, Lektor Jesper Dammeyer, Professor Kamilla Woznica Miskowiak, Tenure Track Adjunkt Katarina Harrison Begus, Postdoc Lau Lilleholt Harpviken, Postdoc Line Nielsen, Lektor Mark Schram Christensen, Professor Mette Skovgaard Væver, Adjunkt Monika Anna Walczak, Lektor Paul Maurice Conway, Lektor Pia Ingold, Professor Robert Böhm, Lektor Seamus Anthony Power, Postdoc Simon Hadlich, Lektor Sonja Breinholst, Tenure Track Adjunkt Sophie Reijman, Professor Søren Kyllingsbæk, Lektor Steven Blurton, Professor Stig Bernt Poulsen, Professor Thomas Habekost, Professor Thomas Morton, Lektor Thor Grünbaum, Professor Victoria Helen Southgate

Seneste