Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Bohr-byggeriet: 13. forsinkelse i hus

Niels Bohr Byggeriet er nu forsinket for 13. gang. Den nye dato vil ifølge bygherren blive »på den anden side af sommerferien«. Samtidig er der konstateret skimmelsvamp i byggeriet.

Niels Bohr Bygningen skulle egentlig have stået klar den 1. juli, men lidt over en måned før skæringsdatoen, har bygherre varslet, at bygningen er forsinket endnu en gang – den 13. forsinkelse i rækken. Det betyder, at de mange studerende og ansatte, der skulle have haft deres daglige gang i bygningen, endnu en gang må væbne sig med tålmodighed.

I en mail til Licitationen skriver Vejdirektoratet, der er bygherre, at de er i dialog med Københavns Universitet om fastlæggelse af et tidspunkt for overdragelse af byggeriet, der bliver »på den anden side af sommerferien«.

Uffe Gebauer Thomsen, vicedirektør for Campus Service på universitetet, er ikke overrasket over, at byggeriet bliver udskudt for 13. gang.

»Vi holder jo løbende øje, og det ligner ikke noget, der har nogen nærmere udsigt til at være klart. Når man er i bygningen kan man blandt andet se loftplader og ventilationskanaler, der er taget ned.«

Urealistiske datoer

Vejdirektoratet oplyser til Licitationen, at de ikke har yderligere at tilføje om årsagerne på nuværende tidspunkt.

Uffe Gebauer Thomsen peger på, at Københavns Universitet ifølge lejeaftalen fra 2013 skal have et varsel med en dato, hvilket »på den anden side af sommerferien« ikke dækker over. Derfor vil universitetet nu bede om et nyt varsel.

»Ifølge aftalen skal bygningen være funktionel og færdiggjort, når KU skal overtage den. Men det har den på intet tidspunkt været, og det er den heller ikke umiddelbart efter sommerferien 2022. På den måde lægger det sig i forlængelse af en lang række urealistiske varsler,« vurderer han.

Han fortæller, at de mange brudte aftaler om datoer betyder, at KU har meldt ud til medarbejdere, at man ikke skal forholde sig til de datoer, der kommer i medierne, og i stedet afvente planer fra KU’s ledelse.

»Og der er ingen budskaber om, at man skal flytte nogen steder hen. Vi har ingen frist, og vi kan ikke umiddelbart se, hvornår det skulle blive færdiggjort.«

Nu beder I så om en ny dato. Kan I overhovedet bruge sådan en til noget, når de bliver rykket gang på gang?

»Det kommer an på, hvad datoen er, og om den svarer til den funktionelle færdiggørelse. Det har så bare ikke været tilfældet de seneste mange gange.«

Niels Bohr Bygningen skulle oprindeligt have været færdig i 2016, men er nu mere end fem år forsinket. Ikke kun tidsplanen er stukket af i skandalebyggeriet – det er regningen også. Den oprindelige pris var 1,8 mia. kr., men forventes nu at lande omkring 4,6 mia. kr.

Uniavisen erfarer fra en mail sendt til medarbejdere, at der er mistanke om skimmelsvamp i Niels Bohr Bygningen. I mailen står der:

»Det er endnu én i rækken af bygherres udfordringer med at færdiggøre bygningen og vil derfor også have en indflydelse på, hvornår en overtagelse vil kunne gennemføres.«

Uniavisen har fredag 14.45 opdateret artiklen med detaljer om skimmelsvamp i byggeriet.

Uniavisen har mandag 10.25 opdateret artiklen for at klargøre, at der endnu kun er tale om mistanke om skimmelsvamp i byggeriet

LÆS OGSÅ: Majestætiske bygninger blev til åbne sår

Seneste