Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Studieliv

BaseCamp Copenhagen: Et hurtigt værelse i indre by

Tour de chambre — BaseCamp Copenhagen er et af de lidt dyrere kollegier i København. Til gengæld er placeringen i en gammel kaserne på Sølvgade så central, som den kan blive.

Det privatejede BaseCamp Copenhagen er måske mere studieboliger end kollegium, og det afspejles i huslejen, der ligger i den lidt høje ende. I gennemsnit koster de møblerede værelser med eget toilet, bad og tekøkken omkring 6.500 kroner om måneden.

BaseCamp Copenhagen

Adresse: Georg Brandes Pl. 2-6, 1307 København K

basecampstudent.com

Husleje: Gennemsnitligt 6.500 kroner

Gennemsnitsalder: 24 år

Ansøgningsproces: Man booker et værelse på kollegiets hjemmeside.

Til gengæld er det nemt at få et værelse, da kollegiet ikke har nogle specielle adgangskrav.

»Man kan læse lige, hvad man har lyst til. Så længe, man er studieaktiv, er der frit slag,» fortæller Simon Stilling, der er ansat som base manager på stedet. »Der er ikke engang en venteliste. Hvis du booker værelset, er det dit.«

Soldaterstemning i indre by

BaseCamp Copenhagen har flere lokationer, men den mest eftertragtede er nok den, der er placeret i en ombygget kaserne i Indre By. Der er »lidt soldaterstemning over det,« siger Simon Stilling.

»Der er mange, der slet ikke forstår, at det her er et kollegium. De tror, det er en eller anden kontorbygning eller en fabrik,« fortæller Simon Stilling om den fredede bygning.

»Det er ikke bygget på den måde, man ville lave en studiebolig på nu. Men det har så meget charme over sig.«

I stedet for soldater huser bygningen nu cirka 500 studerende fordelt på 463 værelser samt træningslokaler, vaskeri og fællesbiograf. Man kan næppe være utilfreds med kollegiets placering lige over for Statens Museum for Kunst, hvilket Simon Stilling også fremhæver.

»Det ligger super centralt. Jeg er helt sikker på, at folk booker det her på grund af beliggenheden.«

Kollegiet er placeret centralt med udsigt til Kongens Have.
billede: CPH Base Camp
Man kan både på bo enkelt- og dobbeltværelser.
billede: CPH Base Camp
Der er en lang række fælleslokaler til rådighed på kollegiet.
billede: CPH Base Camp

Diversitet og mangfoldighed

Det er mest udvekslingsstuderende, der vælger at booke et værelse på BaseCamp Copenhagen. Kollegiet udnytter den internationale profil ved at lave ’Culture Nights’ inspireret af, hvor deres beboere kommer fra. Senest var temaet Italien med vin og pasta.

SERIE: TOUR DE CHAMBRE

Uniavisen besøger Københavns kollegier.

LÆS OGSÅ: Sådan skriver du ansøgningen, der får dig ind på et fedt kollegie

»Det bringer folk sammen,« siger Simon Stilling.

»Det er vel også derfor, man vælger at bo her i stedet for i en lejlighed et eller andet sted – for at lære noget om andre. Vi vil gerne have denne her diversitet og mangfoldighed. Vi vil gerne dyrke, at vi har mange mennesker med forskellige nationaliteter.«

Beboerne kommer også hinanden ved i de store fælleskøkkener og til den månedlige fredagsbar. Men BaseCamp Copenhagen er ikke et festkollegium.

»Vi tilskynder selvfølgelig, at folk fester og hygger sig, men det er ikke kun det, det skal handle om,« siger Simon Stilling. »Man kan sagtens have sociale aktiviteter, som ikke handler om alkohol.«

Derfor arrangerer kollegiet også andre aktiviteter som for eksempel yoga, fælles badning i havnen og filmaftener. Og hvis man stadig er i tvivl om, hvad man skal lave, kan man altid skrive til sin buddy, som man får tildelt ved indflytningen.

LÆS MERE HER: Tour de chambre: Den store kollegieguide

Seneste