Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Studenterrådet: Den er god nok, specialeforsvaret er tilbage

Univalg 2022 — Jeg forstår godt, at man kan være skeptisk over KU’s udmelding om specialeforsvarets genkomst. Det ville Studenterrådet også være, hvis ikke vi havde siddet i forhandlingslokalet og fået overbevist ledelsen. Men kravet er reelt, og finansieringen skal følge - ellers falder der brænde ned.

En studerende har stillet sig skeptisk over for KU, når rektor siger (kræver login til KUnet), at specialeforsvar igen skal være for alle. Det forstår vi virkelig godt. Ledelsen har skåret og skåret i årtier, så er denne lille sejr ikke bare endnu et løfte, som rektoratet kan løbe fra?

LÆS OGSÅ: Er specialeforsvaret – sådan for alvor – på vej tilbage?

Vi er også spændte i Studenterrådet. Men mest af alt glade. For vi har faktisk forpligtet KU til at genindføre specialeforsvaret, hvis de studerende ønsker det. Og der skal følge finansiering med, ellers er det jo netop et tomt løfte. Det ansvar forventer vi, at rektoratet og KU lever op til.

Arbejdet er selvfølgelig ikke færdigt. De studerende medlemmer af studienævnene skal kæmpe for, at forsvaret giver faglig mening. Vi oplever et behov for det, og der er stor lyst blandt studerende til at forsvare vores specialer.

LÆS OGSÅ: Endelig! Nu har alle studerende ret til mundtligt specialeforsvar

Husk at stemme

Af samme grund er det så vigtigt, at så mange studerende som muligt får stemt til universitetsvalget i denne uge, så vores repræsentanter i studienævnene har et stærkt mandat.

Der er vedtaget en administrationsreform i universitetsbestyrelsen, som skal spare 300 millioner på KU’s administration. Og det er klart, at nogle studier måske vil sige, at specialeforsvar ikke giver mening for dem. Det synes vi studienævnene skal have magten til at beslutte. Til gengæld er finansiering en velbegrundet forventning, vi har til rektoratet.

I al beskedenhed synes jeg godt, vi kan være stolte. Christiansborg har intet haft at gøre med vores sejr, den er blevet kæmpet igennem her på Københavns Universitet. Nu håber vi på at have de studerendes mandat til at kæmpe mere igennem.

Seneste