Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Der bør være et skilt til de »13-tals-piger«, som vimser forbi hæders-skulptur for Eske Willerslev

Idoler og køn — Om kort tid ventes en skulptur til ære for forskeren Eske Willerslev at blive rejst i Hørsholm. Kunstneren bag er Kristian von Hornsleth, og hans udtalelser til Uniavisen får nu en af Willerslevs professorkolleger til at reagere med et forslag.

Da Alex Brask Thomsen ville sikre sig sit eftermæle, turde han ikke overlade det til eftertiden.

LÆS OGSÅ: Eske Willerslev synes, at skulpteren af ham er »fucking cool«

Han havde ret. Nørrebrogade blev aldrig til Alex Brask Thomsensgade, selv om han i 1992 prøvede at købe sig til det, og efterhånden er han nærmest glemt. Den slags skal man ikke overlade til eftertiden. En sådan ulykke vil ikke overgå Eske Willerslev, der om kort tid får en statue af sig rejst i Hørsholm.

Debat

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

LÆS OGSÅ: Nu er de 1,6 millioner kroner fundet til Hornsleth-skulptur over Eske Willerslev

Mange vil som mig sige, at det er på høje tid. Der bedste er imidlertid, at værket laves af Kristian von Hornsleth kendt for kommunikative værker som ‘Habermas’. Von Hornslet har aldrig været karrig med sine meninger, og han deler også ud i denne omgang.

»Eske mindede mig om, at hvis der ikke er nogle skøre mutanter som ham, så kommer der ikke noget ny forskning frem. Så bliver det hele nogle 13-tals-piger, der sidder og venter på læreren og sidder med deres skinnende iPads og kigger på Family Guy og Justin Bieber,« siger von Hornsleth til Uniavisen.

Det er godt, at nogen endelig taler op imod det håbløse karakterræs og tom idoldyrkelse. Det er også på høje tid.

Det er vanskeligt at forbedre det sublime, men måske én lille ting: kunne man have et lille skilt ved statuens fod, der fortalte de »13-tals piger«, der måtte vimse forbi, om Inge Lehmanns monument på Frue Plads?

 

Seneste