Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Derfor stemmer jeg blankt til valget på Jura

Univalg — Der er ikke noget partipolitisk neutralt valg på Jura, skriver debattøren, som kritiserer Konservative Studerende for at have kuppet Fagrådet.

Univalget er i gang på Jura, men desværre bliver jeg nødt til at stemme blankt til studienævn og Akademisk Råd.

For noget tid siden hørte jeg en ret vild historie fra frivillige i studiemiljøet. Fagrådet blev i februar kuppet på, hvad der lyder som en vildt ubehagelig måde. Her kom 15-20 mennesker fra Konservative Jurister og Konservative Studerende (selv om sidstnævnte ikke havde stemmeret). De mødte op med øl og hidsig stemning rettet mod de kun to frivillige i den afgående bestyrelse.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Siden da har de ikke været til at komme i kontakt med – de er ikke opstillet som Fagrådsliste til univalget. Det betyder, at ethvert håb om, at de faktisk tog kontrollen for at præge studenterpolitikken, tilsyneladende er blevet knust.

LÆS OGSÅ: Trods kup: Håbet for et bredt samarbejde på Jura er lysegrønt

Mangel på muligheder uden partipolitik

Jeg har altid stemt på fagrådet, fordi det er den eneste partipolitisk neutrale stemme, og den eneste liste, der har alle studerendes interesser for øje, uagtet partitilhørsforhold.

Heldigvis stiller Studenterrådet op til universitetsbestyrelsen. En liste, der ligesom fagrådet kæmper for alle studerende, har arbejdet hele året for bedre forhold for foreningerne og for uddannelse i verdensklasse.

Jeg ville ønske, at jeg kunne stemme på en kandidat, der ville mig som jurastuderende det bedste uden skelen til partipolitik. Det er ikke en mulighed i år. Derfor stemmer jeg på Studenterrådet til Universitetsbestyrelsen og blankt til studienævn og Akademisk Råd.

Jeg synes, du skal gøre det samme.

LÆS OGSÅ: Konservative Juristers svar her.

Seneste