Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Det skal du opleve på KU's Forårsfestival

Forårsfestival — Københavns Universitets Forårsfestival den 10. maj er mere end musik. Der er fx brevkasse, revyshow pseudovidenskabs-slam, quiz, og bold. Og du kommer heller ikke til at kede dig i munden.

Træt af regn, eksamenstress og Game of Thrones? Savner du fadøl, livemusik og lugten af græs med et hint af tis? Bare rolig, KU’s Forårsfestival er lige om hjørnet. Fredag den 10. maj forvandles Universitetsparken ved Nørre Campus til et mekka af barer, madboder, musik og popup-arrangementer, alt sammen eksklusivt til ære for studerende og ansatte ved Københavns Universitet.

Tidligere har Uniavisen præsenteret festivalens fulde line up. Blandt navnene, der skal spille på de tre scener, er hele Danmarks MILF-elskere Phlake, tidligere Ulige Numre-forsanger og Nicolaj Nørlund-darling Carl Emil Petersen og stjerneskuddet JADA.

Forsårsfestival

  • Endagsfestival udviklet af Københavns Universitet, Studenterrådet og Studenterhuset
  • Er den største event på hele universitetet
  • 16.000 studerende og ansatte forventes at kigge forbi
  • Afholdes i år fredag den 10. maj fra kl. 14 i Universitetsparken på Nørre Campus
  • Mere end 320 frivillige hjælper på dagen
  • Kun for KU’ere – så husk dit studiekort.

Men KU’s forårsfestival har andet end musik på plakaten. Vi har luret i dagsprogrammet, der både byder på paneldebatter, quizzer og et sexet danseshow – og samlet en oversigt over nogle af de fedeste små-events, der går ned i dagens løb.

Det bedste fra KU’s revyer

Revy er tilsyneladende en genre, som de studerende har særligt kær. Ud over Statskundskabsrevyen, som vi for nyligt har anmeldt, findes der en hel del studenterskabte revyer, og de vil fusionere i dagens anledning. Kl. 14.15 kan du opleve et musikalsk og humoristisk sammenkog af nogle af årets utallige KU-studenterrevyer. I medleyet kan du blandt andet opleve sange fra Medicinerrevyen og Psykorevyen (jep, it’s a thing). Det foregår på scenen Totem.

Ask rektor anything!

Kl. 14.35 skal du finde din indre Spørge Jørgen frem, når vores allesammens universitetsfar (læs: rektor) agerer brevkasseredaktør. Den funktion kan han i hvert fald risikere at få, for programteksten lover, at man kan spørge rektor om hvad så helst. Spørgerunden, ‘Ask Me Anything’ med rektor foregår på Bjørnholm-scenen.

Paneldebat om bæredygtighed

Ja, KU’s forårsfestival er ikke kun sjov og ballade. Kl. 15.15 sættes et af tidens mest omdiskuterede emner til debat. På Bjørnholm kan du blandt andet opleve prorektor Bente Stallknecht i paneldebat med bæredygtighed på universitetet som omdrejningspunkt. Hvad kan universitetet gøre bedre, og hvorfor er bæredygtighed så vigtig?

Oplev musikken fra Star Wars

Hvis du ikke nåede at få billet til visningen af George Lucas’ første Star Wars film i koncerthuset akkompagneret af livemusik af DR Symfoniorkestret, så fortvivl ej. KU ‘s eget symfoniorkester fremfører højdepunkter af den episke filmmusik fra Star Wars kl. 16 i det såkaldte Hang Out Area . Medbring evt. iPad med et download af filmen, hvis du går efter en totaloplevelse.

KUiz med Uniavisen

Kl. 16.30Bjørnholm-scenen kan du quizze med Uniavisen og teste din viden om dit universitet og emner, der vedrører studerende. Kom og kahoot med os, og tag alle dine medstuderende med. Der er ægte fede præmier til de tre KU-klogeste.

The PseudoScienceSlam

Hvem har ikke lyst til at tjekke ud, hvad det vil sige at slamme i pseudovidenskab? Vi har! Et hold ph.d.-studerende skal tilsyneladende afsløre, hvilke ph.d.-projekter der er fake, og hvilke der er the real thing. Du kan gætte med eller hente inspiration til dit projekt kl. 18.10Bjørnholm.

Uniradioen sender live

Klokken 14-17 kan du følge med fra første parket, når Uniradioen går live fra festivalpladsen. Under deres studie-pavillon i Hang Out Area vil værterne få besøg af forskellige gæster… måske du kan komme helt tæt på Carl Emil, hvis du er heldig? Du kan i hvert fald få et glimt af det arbejde som de seje, frivillige radiotyper på Uniradioen laver.

Start-up-teltet

Mellem 14.30 og 17.30 har du også chancen for at møde studenteriværksættere, start-up rådgivere og høre om jobmuligheder i spritnye virksomheder. Det foregår i entreprenørskabs-teltet lige ved indgangen ved Nørre Allé.

 

Selvsiddende strømper, perlekæder og humor

… og en masse lir. Bjørnholm-scenen lukker med et forførende og humoristisk danseshow med gruppen Sweet Burlesque kl. 22.30. Som navnet indikerer tager showet udgangspunkt i Burlesque, så vi lover, at I kan holde varmen.

Fodbold: Studerende vs. ansatte

Selv om universitetsfodbold-turneringen netop er afsluttet, er det ikke slut med bold. Kl. 16.30 i Hang Out Area vil nogle af de bedste studenterspillere og et hold skarpe ansatte kæmpe om hånerettet i en, garanteret, edderspændende fodboldkamp.

Gratis kage og cider

… og inden du gør noget som helst andet, skal du smutte forbi Sustainability-teltet og snuppe et stykke gratis Green Campus-kage, som Grøn Campus serverer i anledning af de bæredygtighedsmål, KU har nået i løbet af det forgangne år. Det foregår i tidsrummet 14.30-16. Samme sted kan du senere på dagen nyde godt af diverse æbleciders, der er brygget i kældrene under Frederiksberg Campus. Cidersmagningen finder sted kl. 18.35.

Seneste