Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Filosofisk salon: Eksistensen i det fortravlede samfund

Foredrag — I den filosofiske salon er der højt til loftet og plads til tankerne, når store begreber og selve den menneskelige eksistens stilles på højkant og diskuteres

Info

Date & Time:

Place:
Johannes på Torvet
Sankt Hans Torv 30
2200 København N

Hosted by:
Studentermenigheden i København

Cost:
50 kr.

Samfundets stigende hastighed gør noget ved mennesket og ikke kun noget ubetinget godt. To markante tænkere har især været opmærksom på dette fænomen. Den nyligt afdøde franskmand Paul Virilio og tyskeren Hartmut Rosa, der begge har været optaget af og beskrevet hastighed og acceleration. Virilio præsenterede en videnskab om hastigheden, dromologien, og Rosa har peget på det paradoksale i, at vi har oplevet en enorm effektivisering og tidsbesparelse i de seneste århundrede, der blot har ført til en fornemmelse af ikke at have tid nok.

I foråret stiller vi skarpt på de to tænkere i to filosofiske saloner om eksistensen i det fortravlede samfund:
Onsdag den 13. marts kl. 19.30, hvor professor Jacob Dahl Rendtorff holder oplæg om hastighedens filosof Paul Virilio
Onsdag den 10. april kl. 19.30, hvor lektor Rasmus Willig holder oplæg om accelerationens sociolog Hartmut Rosa

Efter et kortere oplæg ved aftenens gæst er der pause med lidt vin og ost, og derefter debat, hvor det er tilladt at bringe alt på banen. Man kan deltage i én eller begge saloner. Selvom der er begrænset plads, er alle velkomne og det koster kr. 50,- at deltage, som betales kontant eller med mobilepay i døren.

Den filosofiske salon er et samarbejde mellem Simeon-Sankt Johannes Sogn og Studentermenigheden i København. Salonbestyrere er provst Per Vibskov og KU’s studenterpræst Nicolai Halvorsen.

Seneste