Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Talks på Toppen - Psykedeliske stoffer og medicin

Foredrag — Cocktails, udsigt og inspirerende foredrag om sundhedsvidenskab på 15. etage af Mærsk Tårnet.

Info

Date & Time:

Place:
Mærsk Tårnet, Panum
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N.

Hosted by:
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

Cost:
125 kr.

signup

Talks på Toppen af Mærsk Tårnet

Cocktails, udsigt og inspirerende foredrag om sundhedsvidenskab på 15. etage af Mærsk Tårnet.

Talks på Toppen er en serie inspirerende foredrag om sundhedsvidenskabelig forskning, der bliver afholdt på 15. sal i Mærsk Tårnet. Arrangeret af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.

Psykedeliste stoffer og medicin

Københavns Universitet inviterer til en aften i krydsfeltet mellem rusmidler og medicin, når der er foredrag om psykedeliske stoffer.

Kokain fra kokablade bruges for eksempel stadig lokalbedøvende. Morfin og kodein fra opiumsvalmuen hører til blandt vores vigtigste moderne lægemidler. Og stoffer fra cannabis indgår nu i en medicinsk forsøgsordning i Danmark.

Diskussionen om rusmidlers potentiale i medicin er kommet frem igen, da forskning tyder på, at de psykedeliske stoffer rummer en række terapeutiske muligheder. Men hvordan fungerer de psykedeliske stoffer? Vi ser på muligheder og udfordringer.

Sammen med Lektor Jesper Andreasen fra Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi ser vi nærmere på, hvordan der i grænselandet mellem rusmidler og medicin findes farmakologisk potente stoffer med historisk, nutidig eller fremtidig relevans som lægemidler.

I pausen vil der være mulighed for at få en snak eller en autograf af forskeren, mens der serveres en drink.

Foredraget er på dansk.

Praktisk information

Tid: Torsdag den 24. oktober 2019 kl. 19:00-21:00 (døre åbner kl. 18:45 – Hovedindgangen Blegdamsvej 3B)

Sted: Mærsk Tårnet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Bemærk: Kun adgang fra hovedindgangen på Blegdamsvej.

Pris: 125 kr. (inkl. drink)

Tilgængelighed: Der er elevatoradgang og fladt gulv alle steder i bygningen. Hvis du er gangbesværet eller kørestolsbruger, så informér os gerne på forhånd.

Transport: Hvis du er på cykel, kan du parkere i et af de mange cykelstativer på campusområdet. Bilister parkerer på Blegdamsvej, Nørre Allé eller anden nærliggende vej efter de der gældende regler. Bus 3A kører på Blegdamsvej (stoppested: Skt. Hans Torv eller Rigshospitalet Syd), og 6A på Tagensvej (stoppested: Rigshospitalet Syd).

Seneste