Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Forårsfestival - meget mere end musik

Guide — Bikstok, Bisse, Sort Sol. Og mange flere bands oveni. Forårsfestivalens musikalske lineup behøver næppe nærmere introduktion. Så her kommer en forsmag på alt det andet, du kan opleve på festivalpladsen på fredag.

Det kæmpe X i din kalender fredag den 5. maj kl. 14 betyder, at du glæder dig til Københavns Universitets store forårsfestival. Der er tre scener, der er store navne på plakaten –  og musik for enhver smag.

Men der er også meget andet. Her præsenterer vi alt det, der kommer til at gå ned på festivalpladsen, så du kan lave din egen stregtegning mellem de punkter, der trækker mest i dig, der trænger til at hvile ørerne. Listen er kronologisk.

Mennesketårnet

Mennesketårn

Forårsfestivalens ambition er at samle KU’s studerende og ansatte på tværs af det hele. Hvis du gerne vil mærke på egen krop, at tillid til fællesskabet giver styrke, skal du besøge mennesketårnet.

Her vil 20 seje tårnbyggere både demonstrere de vilde tårne, de selv kan konstruere med kroppene og tilbyde publikum at være en del af den gamle katalanske tradition.

Tid: 14:15-15:15. Sted: Festivalpladsen

KU Talks

Måske kender du TED Talks, hvor store tænkere tørner sammen og drøfter saftige sager i vedkommende vendinger. På festivalen præsenterer Studenterrådet den første af en række KU Talks. Vi har skrevet denne artikel som optakt.

Tid: 14:30-15:30. Sted: Festivalpladsen

Fusionsrevy

Sæsonen for begavede studenterrevyer er netop overstået. Oplev en Greatest Hits-parade af de fusionerede revyer, som hvert år lægger sig i selen for at underholde med både interne fagreferencer og krads samfundskritik.

Tid: 14:30-15:15. Sted: TOTEM

Aktive Studerendes Pris

Tuborgfondet giver 25.000 rare sponsorkroner, som går ud til et studenterdrevet projekt, der gør en forskel for andre studerende. Prisen uddeles på Forårsfestivalen.

Tid: 16:00. Sted: FREKVENS

Kemishow

Kemishow, arkivfoto

Kemi er en fotogen disciplin, ikke mindst når denne gruppe hvidkitlede kemistuderende præsenterer deres spektakulære show med vilde farver og crazy eksplosioner.

Tid: 16:15-16:45. Sted: BJØRNHOLM

Sharing Knowledge

Du kan oplev den nye Niels Bohr Building i virtual reality og møde folk fra Copenhagen Science City – der tager imod tip til federe udendørs områder og bedre infrastruktur. De lokker med et Sharing Knowledge glow stick-armbånd, der kan give din nat en note af neon.

Tid: 15:00-17:00. Sted: Festivalpladsen

Program: Unifodbold

De skarpeste hold i fagenes dyst har spillet sig til finalerunden.

14:40-15:30: Den første af to finalekampe spilles på festivalpladsen. Fagfæller og live-kommentatorer bidrager til den gode stemning på græsset.

16:20-17:10: Den afgørende finalekamp. Kom og hjælp dine favoritter mod sejren og den eftertragtede pokal.

17:20-17:25: Sveden springer endnu fra panden, når årets mestre modtager pokalen på FREKVENS.

Sport med KU Studenteridræt

Tag et spil volleyball eller sprødrist en marshmellow, mens du hører om alle dine muligheder for at dyrke sport med dine medstuderende.

Tid: 15:00-17:00. Sted: Festivalpladsen

Heal the World

KU’s 3 såkaldte Innovations HUBs – Sustainability Science Centre, Climate-KIC, og Grøn Campus – inviterer indenfor i et telt under parolen Heal the World. Her kan du fx smage på insekter, møde en bæredygtighedsforsker og komme med dit bud på, hvad KU kan gøre for at redde verden. Jo senere du svinger forbi teltet, desto bedre bliver dine ideer.

Tid: 15:00-18:00. Sted: Festivalpladsen

Dekanbar

Nok den mest hypede pop up-bar på Nørrebro fredag den femte. Mød din dekan og fortæl hende/ham hvad du mener om de rammer, de udstikker for dit fakultet. Del en bajer eller en gourmet-slice fra Gorms Pizza, byt glow stick-armbånd. Eller noget.

Tid: 16:00-17:00. Sted: Festivalpladsen

KUizmaster

Vil du høre Bisse eller vil du hellere quizze? Uniavisens KUizmaster hoster en virkelig fair quiz om KU og alle mulige andre det-burde-I-vide-ting. Enhver idiot med en smartphone kan være med og vinde små præmier og UENDELIG berømmelse.

Tid: 16:30-17:15. Sted: Festivalpladsen

Cidersmagning

Der er langt til det søde stads fra Somersby, når de studerende fra OASEN på Frederiksberg Campus popper flasker med frisk hjemmebrygget cider, der er blevet til i de dybe kældre under campus.

Tid: 17:30-18:00. Sted: Festivalpladsen

Københavns største talekonkurrence

For første gang nogensinde er talekonkurrencen Epideictic Encounter at finde på KU’s Forårsfestival. De udvalgte – og helt vildt modige – talere, hvoraf en del er retorikstuderende, vil dyste på evnen til af forføre publikum med ord. Epideictic Encounter er kendt for sin høje kvalitet og store underholdningsværdi.

Tid: 17:45-18:30. Sted: Festivalpladsen

Velkomsttale ved Thomas Bjørnholm

Han er prorektor for Forskning og Innovation, han er en af festivalens forunding fathers og han har lagt navn til en af scenerne.

Tid: 18:25. Sted: TOTEM

Sweet Burlesque

Burlesque er en dramatiseret erotisk  dans, der handler om at tease, ikke om at strippe. Ensemblet Sweet Burlesque er Danmarks eneste professionelle Burlesque-gruppe, der har ikke færre end 200 firmafester på CV’et, foruden bl.a. Distortion.  Bonusinfo: Danserne er udtaget til at deltage i Britain’s Got Talent.

Tid: 21:45-22:15. Sted: BJØRNHOLM

Musikken fortsætter til kl. 02:00. Dit ID-kort er det armbånd, der giver dig gratis adgang til festivalområdet i Universitetsparken. Vi ses derude under bøgens hysterisk lysegrønne løv.

Seneste