Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Frank Jensen: København får 800 midlertidige studieboliger

Boligmangel — Overborgmesteren vil anvende en ny planlov til at opføre midlertidige boliger til studerende på tomme grunde i København.

Befolkningstallet i København stiger med 1.000 nye borgere om måneden – heraf rigtig mange studerende, der flytter til hovedstaden for at læse. Men mange af dem mangler et sted at bo – ifølge Dansk Byggeri manglede der 9.500 studieboliger i august sidste år.

Nu giver en ny planlov tilladelse til at opføre midlertidigt byggeri til studerende i op til 10 år på grunde, hvor byggeriet ligger år ude i fremtiden. Overborgmester Frank Jensen vil i den kommende uge fremlægge et forslag om at benytte lovens muligheder i Borgerrepræsentationen. Så snart loven er vedtaget i Folketinget den 1. juni, vil Frank Jensen have bygget 800 midlertidige studieboliger i København.

»København skal være en blandet by med boliger til at betale for alle indkomsttyper. Det skal vi sikre politisk med alle de redskaber, vi har – og her har vi en mulighed for at give et godt tilbud til de studerende,« siger overborgmester Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Containerboliger

De nye studieboliger vil fx være containerboliger og andre midlertidige boligløsninger og komme til at ligge i Nordhavn, Godsbaneterrænet og på Refshaleøen. Der vil også kunne bygges mindre projekter på eksisterende tomme grunde eller bygninger i byen. Og der er mulighed for, at ordningen kan forlænges ud over de ti år.

Den her type boliger vil klæde København og passe fantastisk godt ind i »upolerede« områder som Nordhavn, Godsbaneterrænet og Refshaleøen

Overborgmester Frank Jensen

»Den her type boliger vil klæde København og passe fantastisk godt ind i »upolerede« områder som Nordhavn, Godsbaneterrænet og Refshaleøen. Samtidig får en masse studerende mulighed for at få en spændende bolig sammen med andre studerende, mens de er unge og ikke har så stort et behov for mange kvadratmeter,« siger Frank Jensen.

3-5.000 kroners husleje

De første studieboliger kommer til at være klar i slutningen af dette år eller starten af næste. Huslejen i boligerne kommer ifølge Københavns Kommune til at ligge på 3.800-5.000 kroner om måneden for 25 kvadratmeter.

I Studenterrådet er næstformand Marie Thomsen glad for forslaget om flere studieboliger, men hun efterlyser flere langtidsholdbare løsninger:
»Man kan kun være glad for flere studieboliger i København. Det er jo midlertidigt, men man kunne håbe, at politikerne kunne finde nogle lidt mere permanente løsninger. Desuden er det en høj husleje, når man er på SU. Men lige nu løser det et stort problem for tusindvis af studerende, der mangler et sted at bo hver studiestart, så det er rigtig godt.«

Seneste