Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Giv en hånd til KU: Find et godt bestyrelsesmedlem

Mandat — Kender du en cool person, som burde være med til at bestemme over Københavns Universitet? Så er det nu, du skal give vedkommende et praj, for der er opstået en ledig plads i universitetets bestyrelse.

Bestyrelsen er Københavns Universitets øverste myndighed, og dens 11 medlemmer tager de tungeste beslutninger om, hvad universitetet skal satse på. Det er fx bestyrelsen, der hyrer og fyrer rektor.

Bestyrelsesmedlemmerne er et udvalg af forskere, studerende, udpegede eksperter og ledere fra virksomheder og organisationer og så en enkelt valgt repræsentant for de teknisk-administrative medarbejdere på KU.

I øjeblikket er der valg til den ene af de studerendes to pladser i bestyrelsen, men det er ikke den plads, det drejer sig om nu. Nej, KU skal nemlig også have fundet en afløser til et af de ikkevalgte medlemmer.

Det skal være en person, der minimum har en kandidatgrad, og så skal vedkommende have det, der kan opsummeres som ‘tyngde’, altså forstand på penge, ledelse, forskning, bonet gulv-adfærd, osv.

Kender du sådan en person? Så træk gerne vedkommende venligt i ærmet og gør opmærksom på, at ansøgningsfristen til en bestyrelsesplads er 6. december. Du kan også sende din tunge ven et link til dette bestyrelsesmedlemsopslag.

Hvem forlod så Københavns Universitet?

Det er erhvervsmanden Carsten Krogh Gomard, som har taget et karrierehop væk fra Københavns Universitet og opad, idet han skifter en menig plads i KU’s bestyrelse ud med formandsstolen på IT-Universitetet.

Gomard ved noget om it. Han var i sin tid med til at grundlægge, og siden direktør for, it-virksomheden Netcompany, der i dag har kontor i seks lande og 2.500 ansatte ifølge virksomhedens hjemmeside. På KU havde Gomard været en del af den øverste ledelse siden juli 2018, så hans periode var ikke slut.

LÆS OGSÅ: Hun lavede fremdrift på sig selv

Det bliver svært at finde en, der er lige så klog som Carsten Krogh Gomard, som for et par år siden akkurat ikke vandt finalen af DR-quizprogrammet Kongerigets klogeste, efter ellers at have domineret feltet i størsteparten af den afgørende sidste udsendelse. Mindre kan også gøre det.

Seks af KU’s bestyrelsesmedlemmer bliver udpeget efter et sindrigt system, mens fem bliver valgt af uni-befolkningen. Det nye bestyrelsesmedlem ventes afsløret i januar.

Her er en grundig gennemgang af, hvordan det foregår (som Uniavisen bragte, da universitetet i 2019 skulle finde en ny bestyrelsesformand og valgte Merete Eldrup.

Løn: Man får cirka 85.000 kroner om året for at sidde i bestyrelsen som menigt udpeget medlem + en masse prestige og bunker af spændende, bøvlede sager at tumle med.

Seneste