Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Giv en sofa

KLUMME - I modsætning til de andre store studiebyer i Danmark er der ingen boliggaranti til studerende i København. Derfor må studerende hjælpe hinanden i stedet, lyder opfordringen fra Studenterrådets formand.

August betyder sol, strandvejr, udendørskoncerter og ikke mindst studiestart – og dermed også højsæson for det gigantiske københavnske boligkaos. Optaget i hovedstadsområdet har aldrig været større, og rekordmange tusinder af nye forventningsfulde studerende står lige nu og prøver at komme ind på et i forvejen hårdt presset boligmarked.

Siden 1. august har de kunnet skrive sig op på akutlisten. Den sørger for, at man kan komme foran i køen, hvis man kommer langvejs fra eller står helt uden bolig. Men ikke engang akutlisterne er en garanti for et sted at bo, når semestret starter. De sidste par år har de sidste på akutlisterne først fået en bolig året efter studiestart, eller også er listerne blevet lukket, før de blev tømt.

I modsætning til de andre store studiebyer i Danmark har vi ingen boliggaranti for studerende i København. Og indtil politikerne tager ansvaret for at løse den massive boligmangel, så må vi studerende hjælpes ad i stedet.

Sofaformidling.dk er de studerendes løsning

I 2012 startede Studenterrådet derfor sofaformidlingen, så vi kan hjælpe hinanden – studerende til studerende. Siden har flere hundreder midlertidigt lånt deres gæsteværelser, sofaer og kolonihavehuse til håbefulde nye studerende i bolignød.

Ingen kan bo særlig længe på en sofa, og det er heller ikke meningen med sofaformidlingen. Men hvis du har en sofa, en campingvogn i gården eller noget helt tredje, som du kan undvære i 1-2-3 uger, så smid den op på sofaformidling.dk og giv en akut studieboligsøgende en base i København.

Det kan være nøglen til en god studiestart med introdage, det faglige startskud, nye venner på studiet og de første fester – og til at kunne lede videre efter en permanent boligløsning i København.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste