Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Glædelig jul - året der gik 2011

TILBAGEBLIK - Brug julen til at få styr på, hvad der foregik på universitetet i 2011, mens du havde travlt med at leve.

Gråmeleret, kaldte vi 2010. Men – himmel og bøf! – dette år var kulørt.

Lad os hurtigt få kategoriseret, hvad det hele gik ud på. Uniavisen er tilbage 2. januar, men inden da giver vi dig:

Årets kolde fusion

Rundt om på universitetet sad der i 2011 en masse folk og lavede cirka det samme. De søgte de samme bevillinger, og de plagede deres institutleder om de samme massespektrometre til flere millioner kroner, og alle kunne se, hvis de tænkte i de baner, at der ikke var råd til at have et massespektrometer stående i hvert eneste tekøkken på KU.

Tag kemikerne, for eksempel; dem kunne man finde på mindst tre fakulteter. Så KU’s topchefer tænkte: Lad os samle dem i én bygning og give dem en masse penge til massespektrometre og professorer og se, om de ikke bliver glade for det. Og dygtigere til kemi.

Men forskerne syntes (selv om der var undtagelser), at det var en åndssvag idé, der næppe ville kaste nogen kloge idéer af sig. Og de studerende syntes, det var en åndssvag idé, der næppe ville gøre timerne skarpere og eksamenspapirerne mere anvendelige ude i erhvervslivet. Selv en af dekanerne mente, at det fusionsprojekt aldrig ville flyve nogen vegne.

Og KU’s ledelse, hvis dør altid er åben, hvis man har et nøglekort, lyttede til kritikken og tog den til efterretning og lagde planen om at fusionere kemien ned i bunden af et hamsterbur. Rektor sagde:

»Lad os fusionere ALLE naturvidenskabsfolkene i stedet.«

Alle kemikere, alle de pilletrillende farmaceuter, alle biologer, geologer, dyrlæger og ornitologer. 6.000 styk. Og alle deres studerende. Og sådan blev det. Selv om der på en eller anden måde nok var nogle, der fusionerede mere end andre.

Og om 10 år, når KU skal fusionere med resten af universitetsalliancen IARU, Novo Nordisk og Agnes Cupcakes, er der garanteret ikke nogen, der vil være med til det heller, for folk er og bliver forandringsresistente, selv om der vil blive sat halvanden time af til en høringsproces med videodebat.

Og de der påstår noget andet har værsgo at spise lammesteg og citronfromage juleaften og synge »Nu er Lucia død/Druknet i havregrød,« når de danser twist med deres træ.

Læs videre i Året der gik om ÅRETS SPILDTE SYNERGIER

Seneste