Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Glimmer i gaden! KU til Copenhagen Pride

Mangfoldighed — Kom og vær med når KU giver den gas og danser til Copenhagen Pride Parade lørdag den 19. august.

Hvert år i august brager Copenhagen Pride Parade gennem Københavns gader. Københavns Universitet inviterer endnu engang alle studerende og ansatte ved Universitetet med til paraden den 19. august.

Arrangørerne bag årets Copenhagen Pride Week kalder det det største og mest ambitiøse program nogensinde, og de glæder sig til at byde velkommen, når København endnu engang indhylles i regnbueflag.

Let the music play!

Årets Pride Week starter den 15. august og kulminerer den følgende lørdag med den store Pride Parade – en eksplosion af glitter, glæde og gamle Grand Prix hits.

Siden 2014 har KU deltaget som en samlet gruppe, og Studenterhuset står igen i år for at arrangere deltagelsen. Det er gratis at gå med KU i paraden, men du skal huske at melde dig til senest den 18. august – det sker på linket her.

KU´s paradevogn kører fra Frederiksberg Rådhus kl. 13.00 og alle opfordres til at komme cirka 45 minutter før afgang. Så er der god tid, hvis du vil get your glitter on. Paraden bevæger sig fra Frederiksberg Rådhus til Rådhuspladsen og turen plejer at vare cirka 2 timer. Alle KU-deltagere (og deres gæster) får en t-shirt og vand på dagen.

Siden 2011 har Det Juridiske Fakultet sendt KU-studerende og -ansatte med i paraden, og flere år før det har KU, sammen med BLUS (Copenhagen LGBTQ-students), hejst det ikoniske regnbueflag over Frue Plads, inden paraden gik i gang.

Op mod 200.000 mennesker var sidste år på gaden for at fejre Copenhagen Pride Paraden, der er kulminationen på fem dages festival.

Spørgsmål om dagen og arrangementet kan rettes til Jakob Ørum på jas@studenterhuset.com

uni-avis@adm.ku.dk 

Seneste