Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Ind fra højre, nej Venstre - ny prorektor for uddannelse ansat

GENSYN – Efter fire år som toppolitiker forlader Lykke Friis med øjeblikkelig virkning Folketinget for at blive KU’s første prorektor for uddannelse.

Københavns Universitet er øjensynlig mest tryg ved at besætte topposter med velkendte ansigter. Tidligere i år valgte bestyrelsen af genansætte Ralf Hemmingsen som rektor. Og nu står det klart, at det bliver den tidligere prorektor Lykke Friis, der bliver universitetets første prorektor for uddannelse.

Lykke Friis forlod ellers KU i november 2009, da hun blev udnævnt til Connie Hedegaards afløser i Klima- og Energiministeriet, og blev i 2010 desuden ligestillingsminister. Siden valget i 2011 har hun været Folketingsmedlem for Venstre.

Men efter fire år i toppen af dansk politik, vender Lykke Friis nu tilbage til KU og stopper derfor med øjeblikkelig virkning i Folketinget. Det bekræfter hun overfor DR og TV2.

»Jeg har haft fire meget lærerige år. Jeg har været privilegeret at sidde med i en regering og har på tætteste hånd haft mulighed for at påvirke den politiske proces,« siger Lykke Friis til TV2

»Jeg har haft nogle fantastiske år, både som minister og på oppositionsbænken, men jeg har også savnet mit universitet, og jeg har hele tiden vidst, at jeg ikke var levebrødspolitiker«.

Uddannelsesoffensiv

Som sagt tiltræder Lykke Friis den nyoprettede stilling som prorektor for uddannelse og får dermed det overordnede ansvar for uddannelsesområdet.

»Vi har brug for ekstra ledelsesfokus på dette område, som er hovedpunktet i universitetets Strategi 2016, « fortalte Ralf Hemmingsen, da han i marts offentliggjorde planerne om den nye stilling.

Det ansvar overdrages nu til en KU’s mest markante profiler igennem de senere år.

LÆS OGSÅ: Uniavisens afskedsportræt af Lykke Friis, da hun i 2009 forlod KU for at blive Klimaminister: Lykke Friis – en anekdotisk dynamo

Nicklas.Lund@adm.ku.dk

Seneste